BACKSTORY

Το ραντεβού Fukuyama - Μυτιληναίου - Lamda: Ο πράσινος Riviera Tower και το ομόλογο - Ιντρακάτ: Κληρώνει... 

04-07-2022 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το ραντεβού Fukuyama - Μυτιληναίου - Lamda: Ο πράσινος Riviera Tower και το ομόλογο - Ιντρακάτ: Κληρώνει... 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σε αγωνία και μάλιστα σημαντική βρίσκονται οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις σε ό, τι αφορά τις εξελίξεις τις σχετικές με την οικονομία. Οι τράπεζες θεωρούν πως το κρίσιμο θα είναι το τρίτο τρίμηνο που αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να τρέχει με αυτούς τους ρυθμούς- και όχι με εκείνους που προβλέπει η ΤτΕ... - τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Kαι ναι... ο τουρισμός είναι κόφτης όχι όμως μεγάλος για την περίσταση.

Με αυτά και με εκείνα οι αρχές – οι θεσμοί δηλαδή - φαίνεται να ποιούν τη νήσσα συνολικά διότι είναι πολύ δύσκολο να πιέσουν ιδιαίτερα τις τράπεζες σε όλη την Ευρώπη σε αυτές τις συνθήκες. Από την άλλη πλευρά δεν μιλούν και για εκπτώσεις σε ό, τι αφορά τα ζητούμενα.

Όπως λένε πάντως τραπεζικοί παράγοντες οι τιμές διατηρούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα σε κάποιες τράπεζες γιατί αναμένεται η διανομή μερίσματος και αυτό δεν αλλάζει... Αν τύχει και αλλάξει πάντως... φασκελοκουκούλωστα που λέει και ο λαός, από το φασκέλωσε + κουκούλωσε + τα!!!!!!

Εν τω μεταξύ το Χρηματιστήριο θα διενεργήσει το road show στο Λονδίνο τον Οκτώβριο δια ζώσης και ήδη πραγματοποιεί σχετικές κρούσεις στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες προκειμένου να συμμετέχουν. Καλά όλα αυτά, να' χουμε όμως να πούμε και κάτι τότε!

Πάντως, με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό συνέδριο του economist 5-7 Ιουλίου, καθώς πρόκειται να γίνουν συζητήσεις με πολιτικό και οικονομικό περιεχόμενο από σημαντικές προσωπικότητες. Αυτή που μαθαίνουμε ότι έχει υψηλή ζήτηση για μια θέση είναι αυτήν μεταξύ του διάσημου Αμερικάνου πολιτικού επιστήμονα και καθηγητή στο Στάνφορντ, Francis Fukuyama και του Έλληνα επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου, που πρόκειται να γίνει την Τρίτη το μεσημέρι. Ο Fukuyama είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη συζήτηση στους ακαδημαϊκούς και πολιτικούς κύκλους όταν εξέδωσε το βιβλίο του με τον προβοκατόρικο τίτλο «το τέλος της ιστορίας και ο τελευταίος άνθρωπος», ενώ ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τάραξε τα νερά όταν πέρυσι, πολύ πρώτου ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και εκτοξευθούν οι τιμές του φυσικού αερίου, είχε κρούσει το καμπανάκι του κινδυνεύουν για αλλεπάλληλες κρίσεις που επίκεινται και για το κόστος της ενεργειακής μετάβασης. Τον συντονισμό θα κάνει ο Daniel Franklin του economist, κορυφαίος διπλωματικός συντάκτης που η στήλη του είναι απ' τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως. Φυσικό και αναμενόμενο λοιπόν όλοι να ψάχνουν μια θέση για τη συζήτηση που έχει θέμα τις διεθνείς αναταράξεις.

Κατά τα λοιπά φρένο και κόφτης έχει μπει σε ό, τι αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών και τις ευρείες εθελουσίες. Η πολιτική και οι πολιτικοί θέλουν να μην ανοίγουν πληγές αυτήν την περίοδο στην επαρχία. Ετσι τα προγράμματα εθελουσίας δεν είναι ανοιχτά αλλά ούτε και κλειστά αν κάποιος επιθυμεί τελικώς να τα χρησιμοποιήσει.

Σήμερα ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θα επισκεφθεί και τράπεζα και super market για να δώσει τα εύσημα για την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Το πεδίο αυτό μέχρι στιγμής φαίνεται πως ήταν προνομιακό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι πιά. Θέλω κάτι να σας πω πάντως για να το ξέρετε και εσείς: Αυτή η δουλειά με την ψηφιακή κάρτα εργασίας που την έχει κάνει σημαία το Υπουργείο και σωστά έχει «συλληφθεί» και τελικώς υλοποιηθεί από έναν άνθρωπο για τον οποίο δεν ακούω να γίνεται και κάποια σχετική μνεία. Και επειδή εμείς τα καλά θέλουμε να ακούγονται, η δουλειά αυτή είναι κομμάτι γνώσης και εργασίας της κας Στρατινάκη γενικής γραμματέως εργασιακών σχέσεων του Υπουργείου.

Βεβαίως μιας και το παραπάνω θέμα είναι όπως να το κάνεις στην επικαιρότητα, ας πούμε και τα άλλα: Πως δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να βρίσκεται σε μια εργασιακή αναστάτωση, έναν αναβρασμό τελοσπάντων. Νέα απεργία σήμερα για τους εργαζόμενους της Πειραιώς Direct Solutions, θυγατρική της τράπεζας, τηλεφωνικό κέντρο της για όλη την Ελλάδα με απόφαση του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής διεκδικώντας να ανακληθούν απολύσεις στις οποίες προχώρησε η διοίκηση και να υπογραφεί επιχειρησιακή ΣΣΕ και μάλιστα με αυξήσεις.

Και για να μην με περνάτε για κανέναν σεσημασμένο συνδικαλιστή κύριοι εγώ να προειδοποιήσω ήθελα: Aν δηλαδή έχετε θέματα να λύσετε σήμερα με την τράπεζα,- ξέρετε κάρτες, επικαιροποιήσεις στοιχείων όλα αυτά τέλος πάντων στα οποία ένα τηλεφωνικό κέντρο μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο- εγώ θα σας έλεγα να προτιμήσετε άλλη μέρα. Να ξαναβρεθούν τα γράδα.

Αλήθεια, στη γραφική Πυλαία Θεσσαλονίκης στο Δήμο όλα καλά (;) Με τους αντιδημάρχους όλα καλά (;)

Και όσον αφορά τα υπόλοιπα αναρωτιέμαι γιατί μια εταιρεία να κάνει προαιρετική δημόσια πρόταση αν τα έχει βρει με τους βασικούς μετόχους. Σας δίνω την απάντηση ότι μπορεί να έχει στο μυαλό της άλλα. Όπως για παράδειγμα έναν επόμενο μετασχηματισμό και μια δεύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Και αν θυμίζουν όλα αυτά κόλπα από το 1999... καλώς σας τα θυμίζουν. Επίσης μας προκαλεί ένα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εξαγορά θα γίνει με δανεισμό υπό την έννοια των εγγυήσεων για τη λήψη του δανείου.

Έχω την αίσθηση ότι σήμερα είναι η κρίσιμη ημέρα για το αν θα υλοποιηθεί ή όχι το deal εξαγοράς της Ιντρακάτ με τους Μπάκο και Καϋμενάκη το οποίο παρεμπιπτόντως διαπραγματεύεται ο υιός Κόκκαλης και όχι ο πατέρας. Οι Μπάκος και Καϋμενάκης πάντως μέχρι τα μέσα του μήνα θα έχουν ολοκληρώσει την εξαγορά του Action 24.

Ο Riviera Tower, ο πρώτος παραθαλάσσιος ουρανοξύστης του Ελληνικού κατέκτησε μια ακόμα πρωτιά! Έγινε το πρώτο κτίριο κατοικιών στην Ελλάδα που πήρε «χρυσή» προ-πιστοποίηση «πράσινου» κτιρίου πριν από την κατασκευή του. Και καθώς αυτό το χρώμα φαίνεται να ταιριάζει στη Lamda πράσινο θα είναι το νέο ομόλογο της Lamda που σκοπό έχει να χρηματοδοτήσει από ότι καταλαβαίνουμε νέες επενδύσεις σε green και smart city.

Η απόδοση αναμένεται ότι θα είναι αρκετά καλή για τους επενδυτές παρόλο που το ρίσκο της εταιρείας έχει σαφώς μειωθεί από την προηγούμενη έκδοσή της το 2020 που δεν είχε καν γίνει η μεταβίβαση των μετοχών του Ελληνικού και μέσα στο peak σχεδόν της πανδημίας. Τώρα και οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί, και η χρηματοδότηση του συνόλου του έργου έχει κλείσει και είναι εξασφαλισμένη, οι πωλήσεις κατοικιών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ και τα εμπορικά κέντρα λειτουργούν πλήρως με αυξημένα έσοδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:04

Τζιτζικώστας: Μικρή άνοδος στον ευρωπαϊκό τουρισμό, χωρίς ελλείψεις στα καύσιμα

15:52

MV Hondius: Eξιτήριο για 20 Βρετανούς επιβάτες - Θα απομονωθούν για 45 ημέρες κατ' οίκον

15:47

Πώς θα είναι η εργασία το 2050: Νευροεμφυτεύματα, AI και τέλος στο 9-5

15:47

Πληθωρισμός: Σε υψηλό 3,5 ετών ο PPI στις ΗΠΑ - Στο 6% τον Απρίλιο

15:34

Γαλλία: Σε καραντίνα 1.700 επιβάτες σε κρουαζιερόπλοιο - Υποψίες για επιδημία γαστρεντερίτιδας

15:27

Έφτασε στο Πεκίνο ο Τραμπ για τη συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

15:23

Ρωσία: Ο ουκρανικός στρατός έπληξε σταθμό πετρελαίου και μονάδα φυσικού αερίου

15:14

Πρόστιμα σε 2 εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία και παραβάσεις καταναλωτικής νομοθεσίας

15:02

Δήμας: Πέντε νέες παρεμβάσεις οδικής ασφαλείας στον ΒΟΑΚ

14:59

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για εισαγωγή σε Πρότυπα και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία

14:50

myAlpha Vibe: Το χαρτζιλίκι αποκτά φυσική κάρτα που προσφέρει μηδενικά έξοδα συναλλάγματος

14:44

Σχοινάς: Τέλος τα προγράμματα βιολογικής μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας - «Χρειαζόμαστε νέο ξεκίνημα»

14:36

Τουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε το Ocean Link ανοιχτά της Αστυπάλαιας

14:35

Μυτιληναίος: «Η ασφάλεια εφοδιασμού ωθεί την ενεργειακή μετάβαση»

14:33

ΕΚΠΟΙΖΩ: Απόφαση σταθμός για παράνομη χρέωση 0,80 ευρώ/μήνα σε καταθετικούς λογαριασμούς

14:23

Στους 68.788 οι εισακτέοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2026-27

14:19

Επίδομα παιδιού - Α21: Ολοκληρώθηκε ο Β' κύκλος αιτήσεων - Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

14:17

ΕΑΕ 2025 - Agrisnap: Νέα ευκαιρία για διορθώσεις και υποβολή δικαιολογητικών

14:11

Μαρινάκης: «Επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα το βίντεο για τα δύο κορίτσια στην Ηλιούπολη»

14:01

Αρανίτης (AKTOR): Η εικόνα της Κρήτης αλλάζει χάρη στα μεγάλα έργα υποδομών

13:59

Morgan Stanley για Ελλάδα: «Ασπίδα» στο ενεργειακό σοκ το πολύ υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα

13:52

Έξι ελληνικά νησιά ιδανικά για solo travellers

13:35

Προς παραίτηση ο Βρετανός υπουργός Υγείας

13:30

Κυρανάκης: Στην Αθήνα 1.076 νέα λεωφορεία - Ανανέωση οχημάτων άνω του 80%

13:22

Ιράν: Διαδοχικές σεισμικές δονήσεις κοντά στην Τεχεράνη - Φόβοι για μεγάλο σεισμό

13:14

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας της υπηρεσίας «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης»

13:02

«Ταύρος» για τη Eurobank η Jefferies - Αυξάνει στα 5,10 ευρώ την τιμή στόχο

13:01

Έρευνα: Έκθεση σε τοξικές ουσίες και άγχος στη μητέρα συνδέεται με εμφάνιση αυτισμού στο παιδί

12:49

Euroxx: Ξεκινά κάλυψη για CrediaBank με τιμή-στόχο 1,55 ευρώ

12:44

Ισπανία: Νέα μέτρα για Social Media και AI παρά τις πιέσεις της τεχνολογικής βιομηχανίας