BACKSTORY

Το ραντεβού Fukuyama - Μυτιληναίου - Lamda: Ο πράσινος Riviera Tower και το ομόλογο - Ιντρακάτ: Κληρώνει... 

04-07-2022 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το ραντεβού Fukuyama - Μυτιληναίου - Lamda: Ο πράσινος Riviera Tower και το ομόλογο - Ιντρακάτ: Κληρώνει... 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σε αγωνία και μάλιστα σημαντική βρίσκονται οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις σε ό, τι αφορά τις εξελίξεις τις σχετικές με την οικονομία. Οι τράπεζες θεωρούν πως το κρίσιμο θα είναι το τρίτο τρίμηνο που αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να τρέχει με αυτούς τους ρυθμούς- και όχι με εκείνους που προβλέπει η ΤτΕ... - τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Kαι ναι... ο τουρισμός είναι κόφτης όχι όμως μεγάλος για την περίσταση.

Με αυτά και με εκείνα οι αρχές – οι θεσμοί δηλαδή - φαίνεται να ποιούν τη νήσσα συνολικά διότι είναι πολύ δύσκολο να πιέσουν ιδιαίτερα τις τράπεζες σε όλη την Ευρώπη σε αυτές τις συνθήκες. Από την άλλη πλευρά δεν μιλούν και για εκπτώσεις σε ό, τι αφορά τα ζητούμενα.

Όπως λένε πάντως τραπεζικοί παράγοντες οι τιμές διατηρούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα σε κάποιες τράπεζες γιατί αναμένεται η διανομή μερίσματος και αυτό δεν αλλάζει... Αν τύχει και αλλάξει πάντως... φασκελοκουκούλωστα που λέει και ο λαός, από το φασκέλωσε + κουκούλωσε + τα!!!!!!

Εν τω μεταξύ το Χρηματιστήριο θα διενεργήσει το road show στο Λονδίνο τον Οκτώβριο δια ζώσης και ήδη πραγματοποιεί σχετικές κρούσεις στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες προκειμένου να συμμετέχουν. Καλά όλα αυτά, να' χουμε όμως να πούμε και κάτι τότε!

Πάντως, με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό συνέδριο του economist 5-7 Ιουλίου, καθώς πρόκειται να γίνουν συζητήσεις με πολιτικό και οικονομικό περιεχόμενο από σημαντικές προσωπικότητες. Αυτή που μαθαίνουμε ότι έχει υψηλή ζήτηση για μια θέση είναι αυτήν μεταξύ του διάσημου Αμερικάνου πολιτικού επιστήμονα και καθηγητή στο Στάνφορντ, Francis Fukuyama και του Έλληνα επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου, που πρόκειται να γίνει την Τρίτη το μεσημέρι. Ο Fukuyama είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη συζήτηση στους ακαδημαϊκούς και πολιτικούς κύκλους όταν εξέδωσε το βιβλίο του με τον προβοκατόρικο τίτλο «το τέλος της ιστορίας και ο τελευταίος άνθρωπος», ενώ ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τάραξε τα νερά όταν πέρυσι, πολύ πρώτου ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και εκτοξευθούν οι τιμές του φυσικού αερίου, είχε κρούσει το καμπανάκι του κινδυνεύουν για αλλεπάλληλες κρίσεις που επίκεινται και για το κόστος της ενεργειακής μετάβασης. Τον συντονισμό θα κάνει ο Daniel Franklin του economist, κορυφαίος διπλωματικός συντάκτης που η στήλη του είναι απ' τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως. Φυσικό και αναμενόμενο λοιπόν όλοι να ψάχνουν μια θέση για τη συζήτηση που έχει θέμα τις διεθνείς αναταράξεις.

Κατά τα λοιπά φρένο και κόφτης έχει μπει σε ό, τι αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών και τις ευρείες εθελουσίες. Η πολιτική και οι πολιτικοί θέλουν να μην ανοίγουν πληγές αυτήν την περίοδο στην επαρχία. Ετσι τα προγράμματα εθελουσίας δεν είναι ανοιχτά αλλά ούτε και κλειστά αν κάποιος επιθυμεί τελικώς να τα χρησιμοποιήσει.

Σήμερα ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θα επισκεφθεί και τράπεζα και super market για να δώσει τα εύσημα για την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Το πεδίο αυτό μέχρι στιγμής φαίνεται πως ήταν προνομιακό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι πιά. Θέλω κάτι να σας πω πάντως για να το ξέρετε και εσείς: Αυτή η δουλειά με την ψηφιακή κάρτα εργασίας που την έχει κάνει σημαία το Υπουργείο και σωστά έχει «συλληφθεί» και τελικώς υλοποιηθεί από έναν άνθρωπο για τον οποίο δεν ακούω να γίνεται και κάποια σχετική μνεία. Και επειδή εμείς τα καλά θέλουμε να ακούγονται, η δουλειά αυτή είναι κομμάτι γνώσης και εργασίας της κας Στρατινάκη γενικής γραμματέως εργασιακών σχέσεων του Υπουργείου.

Βεβαίως μιας και το παραπάνω θέμα είναι όπως να το κάνεις στην επικαιρότητα, ας πούμε και τα άλλα: Πως δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να βρίσκεται σε μια εργασιακή αναστάτωση, έναν αναβρασμό τελοσπάντων. Νέα απεργία σήμερα για τους εργαζόμενους της Πειραιώς Direct Solutions, θυγατρική της τράπεζας, τηλεφωνικό κέντρο της για όλη την Ελλάδα με απόφαση του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής διεκδικώντας να ανακληθούν απολύσεις στις οποίες προχώρησε η διοίκηση και να υπογραφεί επιχειρησιακή ΣΣΕ και μάλιστα με αυξήσεις.

Και για να μην με περνάτε για κανέναν σεσημασμένο συνδικαλιστή κύριοι εγώ να προειδοποιήσω ήθελα: Aν δηλαδή έχετε θέματα να λύσετε σήμερα με την τράπεζα,- ξέρετε κάρτες, επικαιροποιήσεις στοιχείων όλα αυτά τέλος πάντων στα οποία ένα τηλεφωνικό κέντρο μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο- εγώ θα σας έλεγα να προτιμήσετε άλλη μέρα. Να ξαναβρεθούν τα γράδα.

Αλήθεια, στη γραφική Πυλαία Θεσσαλονίκης στο Δήμο όλα καλά (;) Με τους αντιδημάρχους όλα καλά (;)

Και όσον αφορά τα υπόλοιπα αναρωτιέμαι γιατί μια εταιρεία να κάνει προαιρετική δημόσια πρόταση αν τα έχει βρει με τους βασικούς μετόχους. Σας δίνω την απάντηση ότι μπορεί να έχει στο μυαλό της άλλα. Όπως για παράδειγμα έναν επόμενο μετασχηματισμό και μια δεύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Και αν θυμίζουν όλα αυτά κόλπα από το 1999... καλώς σας τα θυμίζουν. Επίσης μας προκαλεί ένα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εξαγορά θα γίνει με δανεισμό υπό την έννοια των εγγυήσεων για τη λήψη του δανείου.

Έχω την αίσθηση ότι σήμερα είναι η κρίσιμη ημέρα για το αν θα υλοποιηθεί ή όχι το deal εξαγοράς της Ιντρακάτ με τους Μπάκο και Καϋμενάκη το οποίο παρεμπιπτόντως διαπραγματεύεται ο υιός Κόκκαλης και όχι ο πατέρας. Οι Μπάκος και Καϋμενάκης πάντως μέχρι τα μέσα του μήνα θα έχουν ολοκληρώσει την εξαγορά του Action 24.

Ο Riviera Tower, ο πρώτος παραθαλάσσιος ουρανοξύστης του Ελληνικού κατέκτησε μια ακόμα πρωτιά! Έγινε το πρώτο κτίριο κατοικιών στην Ελλάδα που πήρε «χρυσή» προ-πιστοποίηση «πράσινου» κτιρίου πριν από την κατασκευή του. Και καθώς αυτό το χρώμα φαίνεται να ταιριάζει στη Lamda πράσινο θα είναι το νέο ομόλογο της Lamda που σκοπό έχει να χρηματοδοτήσει από ότι καταλαβαίνουμε νέες επενδύσεις σε green και smart city.

Η απόδοση αναμένεται ότι θα είναι αρκετά καλή για τους επενδυτές παρόλο που το ρίσκο της εταιρείας έχει σαφώς μειωθεί από την προηγούμενη έκδοσή της το 2020 που δεν είχε καν γίνει η μεταβίβαση των μετοχών του Ελληνικού και μέσα στο peak σχεδόν της πανδημίας. Τώρα και οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί, και η χρηματοδότηση του συνόλου του έργου έχει κλείσει και είναι εξασφαλισμένη, οι πωλήσεις κατοικιών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ και τα εμπορικά κέντρα λειτουργούν πλήρως με αυξημένα έσοδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:36

Χατζηδάκης: «Ο Γιώργος Σουφλιάς έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για τον Ε65»

23:34

Tesla: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη παρά την αύξηση των εσόδων - Υποχωρεί 2,5% η μετοχή

23:22

Alphabet: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου - Αύξηση 82% των εσόδων από τo cloud

23:04

Wall Street: «Σβηστή» συνεδρίαση με το βλέμμα στις Big Tech

22:56

Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου

22:53

Συνάντηση Παπαστεργίου με το νέο ΔΣ της ΕΕΤΤ - Στο επίκεντρο η προστασία των καταναλωτών

22:39

Ιταλία: Η Ρώμη μετατρέπει τους κινηματογράφους σε καταφύγια δροσιάς λόγω καύσωνα

22:20

ΗΠΑ: Διερευνάται το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής σε ιρανικές επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων της CIA στη Μέση Ανατολή

22:04

Politico: Νέο ελληνικό «όχι» στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

21:52

Την 1η Ιουνίου 2027 η δίκη του Νικολάς Μαδούρο στη Νέα Υόρκη

21:45

«Ναι» από ΕΕ στο deal 110 δισ. δολαρίων Paramount - Warner Bros: Οι όροι

21:32

Axios: Ο επικεφαλής της Μοσάντ είχε διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον για τον πόλεμο στο Ιράν

21:20

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία δεν πληροί τους όρους για επανένταξη στα F-35

21:06

Τεχεράνη: Εάν δεν μπορεί το Ιράν να πουλήσει πετρέλαιο στην περιοχή, τότε κανείς δεν θα πουλήσει

20:57

Υψηλά 2 εβδομάδων για τον χρυσό με νέα κέρδη

20:48

Πετρέλαιο: Σε υψηλό έξι εβδομάδων μετά τις δηλώσεις Ρούμπιο ότι το Ιράν δεν ενδιαφέρεται σοβαρά για συμφωνία

20:39

Το Βερολίνο δηλώνει άγνοια για τη μυστική συνάντηση Γερμανών και Ρώσων αξιωματούχων στο Μπακού

20:26

Πυροσβεστική: 50 πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

20:12

Κικίλιας σε αξιωματικούς Λιμενικού: «Εξαιρετικά υψηλής σημασίας η υπηρεσία σας στην πατρίδα»

19:59

Σε υψηλό 2 εβδομάδων οι ευρωαγορές πριν την ΕΚΤ - «Έλαμψε» η Randstad

19:55

Ο Ζελένσκι συζήτησε για τους Patriot με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

19:41

Ιταλία: 1000 πυρκαγιές μαίνονται στη Σικελία, εκκενώθηκε κλινική

19:34

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Οι πρώτες άδειες MiCA για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

19:30

Ο Τραμπ ανοίγει ξανά το μέτωπο των δασμών: Νέος γύρος εμπορικής αβεβαιότητας

19:29

«Παράθυρο» για 5.000 επιπλέον απολύσεις στην Porsche

19:18

Ο Μητσοτάκης στην τελετή παράδοσης του Ε65 την Πέμπτη

19:12

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: 28 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 40°C και 138 σταθμοί πάνω από 37°C

19:09

Πτώχευσε και επίσημα η Ellinair

19:05

Έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών της ElvalHalcor

18:52

Παπαθανάσης: Νέα δάνεια 330 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ