BACKSTORY

Αγωγή επενδυτών κατά ΕΚ, ΕΛΤΕ; - Μας δουλεύουν στη Jumbo; - Μα... warrants Revoil;

17-09-2021 | 07:30
Μοιράσου το

Οι πηγές μου λένε ότι υποβλήθηκε αγωγή κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της ΕΛΤΕ και του Ελληνικού Δημοσίου από 8 επενδυτές της πρώην Creta Farms που πλέον άλλαξε όνομα και λέγεται Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου και παραμένει στο Χρηματιστήριο. Οι επενδυτές ζητούν να αποζημιωθούν για πράξεις και παραλείψεις που θεωρούν ότι έγιναν από τους εναγόμενους με την αξία των μετοχών την ημέρα αναστολής διαπραγμάτευσης συν 20%. Δεν είμαι δικηγόρος για να μπορώ να εκτιμήσω την πιθανότητα ευδοκίμησης της αγωγής.

Ωστόσο εντόπισα κάποια ενδιαφέροντα πράγματα από αυτά που μου ανέφεραν οι πηγές μου. Πρώτον όλη η επιχειρηματολογία της αγωγής είναι ταυτόσημη με τα όσα έχει αναφέρει ως επιχειρήματα μέχρι σήμερα η πλευρά του Κωνσταντίνου Δομαζάκη και δεύτερον οι δικηγόροι που υπογράφουν την αγωγή είναι οι νομικοί παραστάτες του Κωνσταντίνου Δομαζάκη σε όλες τις δικαστικές και εξωδικαστικές προσφυγές που έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια. Οι συμπτώσεις πράγματι είναι ενδιαφέρουσες για τους επενδυτές που ταυτίστηκαν με την πορεία του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη ο οποίος εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει δικαιωθεί μέχρι σήμερα. Στο μέλλον...;

Συνεχίζει την αναδιάρθρωση δανεισμού η Revoil και πλέον ανοίγει το δρόμο για καλύτερες ημέρες ειδικά δε λόγω της ανόδου της τιμής των καυσίμων. Και η συμφωνία με την Alpha δείχνει ότι έρχονται καλύτερες ημέρες. Κατά τα λοιπά αναζητούνται οι μέτοχοι ή ο μέτοχος που ήταν τόσο θαρραλέοι και αγόρασαν 527 χιλιάδες warrants από 992 εκ που ήταν προς διάθεση. Θέλω πολύ να τους ρωτήσω για την επενδυτική τους στρατηγική ή αν ξέρουν κάτι που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί.

Με έχει μπερδέψει επίσης η ανακοίνωση της Jumbo που αναφέρει ότι «Η μετάθεση της λειτουργίας των νέων χώρων, ενισχύει την εκτίμηση της διοίκησης ότι το 2021 θα είναι μία ακόμη χρονιά χωρίς δυνατή ανάπτυξη έναντι του υγιούς παρελθόντος». Υποθέτω ότι η εταιρία μιλάει για τον εαυτό της γιατί αν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα αναμένεται φέτος αύξηση του ΑΕΠ 5,9% σύμφωνα με την πρόσφατα θετικά αναθεωρημένη πρόβλεψη της κυβέρνησης και κατά ορισμένους αναλυτές μπορούμε να πάμε στο 8%.

Και εν πάση περιπτώσει δεν έχω καταλάβει το εξής. Η Jumbo μιλά για δυσκολίες ενώ αύξησε πωλήσεις στο εξάμηνο 12,5% και κέρδη 34,8%. Δηλαδή πόσο θα έπιανε αν δεν υπήρχαν δυσκολίες και πόσο αύξανε τα μεγέθη της κάθε χρόνο προ Covid-19;

Tο Μαξίμου επιβεβαιώνει με κάθε δυνατό και πρόσφορο τρόπο την εμπιστοσύνη του προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης χωρίς να ερωτηθεί σχετικώς. Μια απορία τούτο προκαλεί όσο να' ναι.

Διαχείριση του stress φαίνεται πως έκαναν οι επίτροποι Βεστάγκερ Δανή Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και η Σουηδή επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον καθώς ο φακός τις έπιασε να πλέκουν την ώρα που η Φον Ντερ Λάιεν εκφωνούσε την ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης και υποθέματα την κλιματική αλλαγή, τη σεξιστική βία και άλλα.

Δεν είναι τυχαίο που οι κυρίες είναι Σκανδιναβές μιας και εκεί υπάρχει διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Όσο όμως διαφορετική και εάν είναι η θεώρηση αυτή η Ούρσουλα είναι βέβαιο πως τις έκανε να πλήξουν...

Iσχυρή η ζήτηση για ξένα χαρτοφυλάκια σε ό, τι αφορά το ομόλογο της  Alpha Bank. Φαίνεται πως το ομόλογο δουλεύτηκε επαρκώς.

Εκπλήξεων συνέχεια από τη Lamda Developement. Στο Instagram αυτή τη φορά! Με ένα εντυπωσιακό, είναι αλήθεια, σε περιεχόμενο και τεχνική βίντεο η εταιρία ενημερώνει για την πορεία του μεγάλου έργου στο Ελληνικό και παρουσιάζει σε post before and after τις κατεδαφίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Φυσικά όλα αλλάζουν στο Ελληνικό και αλλάζουν γρήγορα και εντυπωσιακά. Για να είμαι ειλικρινής το βρήκα αρκετά μοντέρνο και πολύ σύγχρονο που ο CEO της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. H επικοινωνία είναι βέβαιο ότι αλλάζει πρόσωπο. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.