Στο «σφυρί» για 50 εκατ. ευρώ η βίλα του Γουόρθινγκτον στη Μύκονο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «σφυρί» για 50 εκατ. ευρώ η βίλα του Γουόρθινγκτον στη Μύκονο
Οι αιτήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα της «Χρυσής Βίζας» αυξήθηκαν σχεδόν κατά 300% σε συνολικά 1.262 τους δύο πρώτους μήνες του 2023

Πωλητήριο στην πολυτελή βίλα του, έκτασης 1,6 στρεμμάτων και οκτώ υπνοδωματίων στη Μύκονο, βάζει ο Βρετανός μεγιστάνας Τσαρλς Γουόρθινγκτον.

Η συμφωνία που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη του είδους της στο νησί, όπως αναφέρει το Bloomberg, ενώ η έπαυλη θα βγει προς πώληση την επόμενη εβδομάδα έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της Beauchamp Estates.

«Η Μύκονος έχει μια διαφορετική αγορά από την ηπειρωτική Ελλάδα, προσελκύοντας πολύ πλούσιους αγοραστές, και αυτή η βίλα έχει κάτι μοναδικό που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού στο νησί» δήλωσε η Ρόη Δελδήμου, μεσίτρια στο υποκατάστημα Μυκόνου της Beauchamp Estates. «Έχεις τη θέα, αλλά κανείς δεν μπορεί να σε δει» πρόσθεσε.

«Εξακολουθώ να περιμένω να πουλήσω σε διεθνή αγοραστή, επειδή το νησί προσελκύει τεράστια προσοχή από πλούσιους fashionistas σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Γουόρθινγκτον. Παράλληλα, επεσήμανε πως «εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αγοράσουμε άλλο ένα οικόπεδο στη Μύκονο και να ξεκινήσουμε ένα νέο έργο. Σίγουρα περιμένω να πετύχω την τιμή που ζητείται και θα περιμένω τη σωστή προσφορά».

Ανάρπαστη η «Χρυσή Βίζα» - Ελκυστική για τους Κινέζους

Στην Ελλάδα, η αύξηση του ενδιαφέροντος από αγοραστές του εξωτερικού που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας» - το οποίο προσφέρει διαμονή σε αντάλλαγμα για ξένες επενδύσεις - έχει προσθέσει «καύσιμα» στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία επωφελείται επίσης από την ισχυρή εγχώρια ζήτηση, σχολιάζει το Bloomberg.

Οι αιτήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 300% σε συνολικά 1.262 τους δύο πρώτους μήνες του 2023, σε σύγκριση με 316 αιτήσεις που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία Recognyte. Σχεδόν τα 2/3 των αιτήσεων προήλθαν από την Κίνα, η οποία δείχνει ενδιαφέρον σε ευρωπαϊκά ακίνητα.

Η αύξηση των αιτήσεων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Ελλάδα διπλασιάζει το όριο των επενδύσεων σε 500.000 ευρώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας -συμπεριλαμβανομένης της Μυκόνου- από τον επόμενο μήνα. Επιπλέον, η Ελλάδα κατατάσσεται ως η πέμπτη πιο ποικιλόμορφη διεθνή αγορά ακινήτων πρώτης κατηγορίας, πάνω από τη Γερμανία και την Πορτογαλία, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια ευρεία δεξαμενή αγοραστών θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για την αγορά της βίλας του Γουόρθινγκτον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η θρυλική ζωή του Γιάννη Ραγκούση και η βίλα – Η απάντηση της ΝΔ στην Κουμουνδούρου για Παπαθανάση

Η Αθήνα στην 43η θέση με τις πλουσιότερες πόλεις του πλανήτη

Η Μαράια Κάρεϊ θέλει να μείνετε στην αγαπημένη της βίλα με 6,21 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider