Πάνος Παλυβός (bbf: Greece): Γιατί επενδύουμε στο ελληνικό real estate – Νέα projects πολυτελών κατοικιών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνος Παλυβός (bbf: Greece): Γιατί επενδύουμε στο ελληνικό real estate – Νέα projects πολυτελών κατοικιών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα Συνέντευξη
Τι αναφέρει σε συνέντευξή του στο insider.gr, ο Commercial Director της bbf Greece, του ελληνικού βραχίονα μιας από τις κορυφαίες εταιρίες ανάπτυξης γης στην κυπριακή αγορά. Τα πλεονεκτήματα της ελληνικής αγοράς, τα επόμενοι projects σε Αττική και νησιά. Τι αγοράζουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Για τα τρέχοντα αλλά και μελλοντικά projects της bbf Greece, του ελληνικού βραχίονα μιας από τις κορυφαίες εταιρίες ανάπτυξης γης στην κυπριακή αγορά, τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία επενδύει στο ελληνικό real estate και ειδικότερα στην αγορά πολυτελών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, το προφίλ των εγχώριων και ξένων αγοραστών, τις αναπτύξεις στην αθηναϊκή Ριβιέρα και στην Κηφισιά, αλλά και για τις προϊόν που προσφέρει το γκρουπ, μιλάει σε συνέντευξή του στο insider.gr ο κ. Πάνος Παλυβός, Commercial Director της bbf Greece.

Πρόσφατα ανακοινώσατε την επένδυση σε πολυτελείς κατοικίες στην Κηφισιά. Πείτε μας γιατί αποφασίσατε να επενδύσετε στην Ελλάδα; Ποιες προοπτικές βλέπετε στο real estate και ειδικά στον τομέα των πολυτελών κατοικιών, υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά;

Η Ελλάδα προσφέρει ένα μοναδικό σύνολο πλεονεκτημάτων τα οποία είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες χώρες παγκοσμίως, σε τέτοιο βαθμό. Αυτά είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, οι τέχνες, το κλίμα και η ποιότητα ζωής. Επιπλέον, η χώρα κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως με περισσότερους από 25 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, με ετήσια αυξητική τάση. Επίσης, τα τελευταία 2 έως 3 χρόνια, η Αθήνα, άρχισε να προσελκύει πολλούς digital nomads και entrepreneurs που χρειάζονταν ένα εμπνευσμένο περιβάλλον για να χτίσουν και να αναπτύξουν τις start-up επιχειρήσεις τους.

Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν την Ελλάδα μια ελκυστική και πολλά υποσχόμενη χώρα για επενδύσεις, με υψηλή δυναμική ανάπτυξης. Όσον αφορά το ενδιαφέρον της αγοράς, είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε τη θετική ανταπόκριση στα 2 πολυτελή έργα μας σε Κηφισιά, Elatia & Amber. Για εμάς, η πιο σημαντική διαπίστωση, είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι, δεν είναι μόνο ξένοι αλλά κυρίως Έλληνες, που ζουν σε κοντινές περιοχές και αναζητούν καλύτερη ποιότητα και αναβάθμιση του τρόπου ζωής τους, όπως περιγράφεται στο λογότυπό μας (build.better.future).

Έχετε σχέδια επέκτασης σε άλλες περιοχές της Αττικής ή της Ελλάδας γενικότερα, όπως σε δημοφιλή νησιά; Υπάρχουν άλλα σχέδια που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν;

Καταρχάς, όσον αφορά την περιοχή της Αθήνας στην οποία έχουμε επικεντρωθεί στην παρούσα φάση, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω το επόμενο πολυτελές έργο μας στην περιοχή της Γλυφάδας, που ονομάζεται Secania, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο έργο του Ελληνικού και δίπλα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Επίσης, έχουμε 2 επερχόμενα έργα στον Άλιμο και 2 στο Παλαιό Φάληρο. Στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε μοναδικές πολυτελείς κατοικίες με καινοτόμο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, σε εξαιρετικά σημεία στις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας. Ωστόσο, έχουμε επερχόμενα έργα σε άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, όπως στο Παγκράτι, στον Νέο Κόσμο και στους Αμπελόκηπους, σε πιο προσιτές τιμές αλλά με υψηλά πρότυπα ποιότητας κατασκευής και αρχιτεκτονικού σχεδίου.

Το έργο στους Αμπελόκηπους που ονομάζεται Epirus, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξης με το 90% των κατοικιών έχει ήδη πωληθεί.

Στόχος μας είναι να επεκταθούμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Στα ραντάρ της Εταιρίας μας βρίσκονται και αρκετά νησιά αλλά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για αυτά τα νέα projects στους επόμενους μήνες.

Πόσο σας επηρεάζει ή σας απασχολεί η αύξηση του κόστους των υλικών ή ακόμη και του κόστους απόκτησης γης;

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε αυτές τις προκλήσεις είναι απλός. Μένουμε πιστοί στο στόχο μας ο οποίος είναι να προσφέρουμε στους ανθρώπους μια καλύτερη εμπειρία ζωής μέσα από τον τρόπο διαβίωσης τους. Διαθέτουμε τις πιο καινοτόμες κατασκευές, πρωτότυπες ιδέες και εσωτερικούς σχεδιασμούς με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των χώρων, έτσι ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους μια μοναδική και υψηλής ποιότητας εμπειρία διαβίωσης.

Το κόστος των υλικών και το κόστος απόκτησης του οικοπέδου αποτελούν σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν σοβαρά, αλλά αν βρούμε ένα οικόπεδο, στο οποίο θα μπορούσαμε να χτίσουμε το «σπίτι των ονείρων» σας, τότε θα βρούμε και τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε όλες τις παραπάνω προκλήσεις. Στοχεύουμε στην ευτυχία σας, γιατί αν καταφέρουμε να «χτίσουμε» ένα καλύτερο μέλλον (build.better.future) για εσάς, τότε θα χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον και για όλους μας.

Από την εμπειρία σας, υπάρχει ενδιαφέρον για πολυτελείς κατοικίες και ποιοι παράγοντες το καθορίζουν; Προέρχεται από Έλληνες ή από ξένους υποψήφιους αγοραστές; Μπορείτε να μας πείτε σε ποιες τιμές καταγράφεται ζήτηση;

Από την εμπειρία μου και τη γνώση μου στην αγορά πολυτελών κατοικιών δύο είναι οι πιο κρίσιμοι παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση. Ο πρώτος αφορά την τοποθεσία των κατοικιών και ο δεύτερος την καινοτομία της κατασκευής.

Η bbf: συνδυάζει όλες τις παραπάνω απαιτήσεις, αλλά η εταιρεία μας είναι επίσης γνωστή για την κατασκευή κατοικιών, στις οποίες οι άνθρωποι απολαμβάνουν να ζουν σε αυτές και είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες, τις φιλοδοξίες και τις επιθυμίες τους. Η ξεχωριστή προσέγγισή μας η οποία εστιάζει στην Αξία των έργων μας, είναι ο λόγος που έχουμε παρατηρήσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τις πολυτελείς κατοικίες μας στην Κηφισιά, Elatia και Amber.

Οι υποψήφιοι αγοραστές για τις πολυτελείς μας κατοικίες είναι ως επί το πλείστον Έλληνες γηγενείς, αλλά παρατηρούμε αυξημένη ζήτηση και από Έλληνες ομογενείς που ζουν σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ελβετία. Όσον αφορά τις κατοικίες μας που πιο προσφέρονται σε πιο προσιτές τιμές, οι υποψήφιοι αγοραστές είναι κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούν μικρότερα διαμερίσματα (συμπεριλαμβανομένων studios) ως επενδυτικές ευκαιρίες (Golden Visas) σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Η ζήτηση για τις πολυτελείς κατοικίες μας στην Κηφισιά ποικίλλει ανάλογα με την τιμή των κατοικιών. Οι Έλληνες γηγενείς και οι Έλληνες ομογενείς επιλέγουν λιγότερο ακριβά πολυτελή διαμερίσματα, ενώ οι ξένοι εκδηλώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις πιο ακριβές κατοικίες.

Παρακαλώ επιτρέψτε μου να μην επικοινωνήσω συγκεκριμένες τιμές, διότι θέλουμε να εστιάσουμε περισσότερο στην ΑΞΙΑ των κατοικιών μας παρά στην τιμή και θέλουμε οι αναγνώστες σας να εκτιμήσουν πρωτίστως την αξία της πρότασής μας! Η τιμή κάθε κατοικίας εξαρτάται από την τοποθεσία του έργου, το μέγεθος και τον τύπο του διαμερίσματος καθώς και από τις πρόσθετες παροχές, όπως ιδιωτική πισίνα, τζακούζι, παιδική χαρά, αριθμός θέσεων στάθμευσης και αποθηκευτικών χώρων.

Όσον αφορά στο έργο της Κηφισιάς, πόσες κατοικίες θα περιλαμβάνει; Υπάρχουν κρατήσεις ή προπωλήσεις και από ποιους (π.χ. από εγχώριους ή ξένους αγοραστές);

Είμαστε πολύ περήφανοι και ενθουσιασμένοι για τα δύο έργα στην Κηφισιά, το Elatia και το Amber. Το Elatia θα περιλαμβάνει 10 κατοικίες και το Amber 12 κατοικίες.

Έχουμε ήδη κρατήσεις από 75% εγχώριους και 25% ξένους πελάτες για τις 3 κατοικίες του Elatia και 2 κατοικίες του Amber. Η τιμή της κάθε κατοικίας εξαρτάται από το μέγεθος, τον τύπο και τις επιπλέον παροχές της. Οι κατοικίες Amber και Elatia περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους κατοικιών (triplexes, ρετιρέ) από 85 τ.μ. έως 230 τ.μ.

Σε ποιες άλλες χώρες δραστηριοποιείστε; Σκέφτεστε να ενισχύσετε περαιτέρω το ελληνικό σας γραφείο στο εγγύς μέλλον;

Δραστηριοποιούμαστε στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τον Καναδά. Έχουμε ήδη ενισχύσει την ελληνική μας ομάδα με εξειδικευμένα στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων, από τις πωλήσεις μέχρι το μάρκετινγκ και τη διαχείριση έργων, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για τα έργα μας και σκοπεύουμε σύντομα να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο.

Τι σας διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές σας, που εστιάζετε για να προσελκύσετε αγοραστές;

Εστιάζουμε στις ανάγκες, τις φιλοδοξίες και τις επιθυμίες των ενδιαφερομένων για τα έργα μας. Προσφέρουμε εξατομικευμένες πολυτελείς κατοικίες με εξαιρετική αρχιτεκτονική, πλήρη αξιοποίηση του χώρου και ενεργειακή απόδοση. Κάθε έργο είναι μοναδικό και έχει τις δικές του προδιαγραφές και τη δική του φιλοσοφία βάσει του lifestyle της κάθε περιοχής. Η αποστολή μας είναι να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον (build.better.future) για ανθρώπους που επιθυμούν το κάτι παραπάνω.

Εστιάζουμε πρωτίστως στην Αξία των έργων μας και ακολούθως στην τιμή, γιατί κατανοούμε τι είναι αυτό που εκτιμούν περισσότερο οι αγοραστές μας. Θα ήθελα να προτρέψω όλους τους ενδιαφερόμενους αναγνώστες μας, να επικοινωνήσουν μαζί μας και να κλείσουν μια συνάντηση στα γραφεία μας, για να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της bbf: Έφτασε η ώρα να «χτίσουμε» ένα καλύτερο μέλλον για εσάς!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

bbf: Παρουσίαση του νέου πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος στην Κηφισιά

ΤΑΙΠΕΔ: Ισχυρό ενδιαφέρον για τις μαρίνες – Το δίκτυο assets στο Ιόνιο και το «μέτωπο» των ακινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider