6 έξυπνοι τρόποι να φέρεις έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι σου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
6 έξυπνοι τρόποι να φέρεις έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι σου
Ιδανικά, το σπίτι σου αντανακλά την ίδια την προσωπικότητά σου, μέσα από το σχεδιασμό και τη διακόσμησή του.

Το σπίτι σου είναι το προσωπικό σου καταφύγιο. Είναι ο χώρος όπου αισθάνεσαι ασφάλεια και ηρεμία. Το μέρος που σε εκφράζει και σε εμπνέει. Ιδανικά, το σπίτι σου αντανακλά την ίδια την προσωπικότητά σου, μέσα από το σχεδιασμό και τη διακόσμησή του. Αν λοιπόν ανοίγεις την πόρτα και αντικρύζεις ένα σκηνικό που σε έχει πια κουράσει και σου χαλάει τη διάθεση, ίσως είναι καιρός να προχωρήσεις σε κάποιες… βελτιωτικές κινήσεις. Η ομάδα της Phaedrus Living σου προτείνει 6 έξυπνους τρόπους να φέρεις ένα αέρα ανανέωσης στο χώρο σου και να… ξανανιώσεις σπίτι σου!

1.Βάψε τους τοίχους… και όχι μόνο

Τοίχοι, πόρτες, ντουλάπια, ραφιέρες, ακόμα και σκαλοπάτια μπορούν να πάρουν χρώμα, δίνοντας ζωντάνια σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου! Μην περιοριστείς στο λευκό χρώμα ενώ υπάρχουν τόσοι συνδυασμοί που μπορούν να αναδείξουν την ομορφιά του χώρου. Μάθε πώς να επιλέξεις χρωματική παλέτα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου και μετάτρεψε το βάψιμο σε ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό weekend project για εσένα, το άλλο σου μισό, ή ακόμα και την παρέα σου.

2. Φέρε… λίγη φύση μέσα στο σπίτι

Τα χρώματα κι αρώματα των φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου αποτελούν must για την ανανέωση της διακόσμησης του σπιτιού σου. Πέρα από το γεγονός ότι ομορφαίνουν το χώρο σου, τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, μειώνουν το άγχος και ανεβάζουν τη διάθεση. Διάβασε μερικές συμβουλές για το πώς να κρατήσεις υγιή τα φυτά εσωτερικού χώρου το χειμώνα και… τρέξε για το κοντινότερό σου ανθοπωλείο!

House Plants

3. Κάνε εκκαθάριση στις ντουλάπες σου

Όπως σημειώνει η ομάδα της Phaedrus Living, το project αυτό εκτός από πρακτικό, για κάποιους είναι και… λυτρωτικό! Άνοιξε τις ντουλάπες σου, τόλμησε να βγάλεις έξω ότι έχεις και δεν έχεις και να ξεκαθαρίσεις ποια από αυτά τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ θέλεις πραγματικά να κρατήσεις. Ότι δεν χρησιμοποιείς ή δεν θες να κρατήσεις για συναισθηματικούς λόγους, βάλε το σε ένα κουτί και χάρισέ το στον κοντινότερό σου φιλανθρωπικό οργανισμό. Με αυτό τον τρόπο, θα κάνεις κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους, θα απελευθερώσεις χώρο για να βρίσκεις πιο εύκολα τα υπάρχοντά σου (και – γιατί όχι – να προσθέσεις καινούρια) και παράλληλα θα νιώσεις αυτό το λυτρωτικό συναίσθημα του ότι… ο χώρος σου «αναπνέει» ξανά!

4. Ανανέωσε τις μικροσυσκευές στην κουζίνα σου

Ίσως να μην το περίμενες, αλλά αυτή είναι μια κίνηση που θα σε κάνει να αισθανθείς αμέσως τον αέρα ανανέωσης που αποζητάς. Εξοπλίσου με καινούριες μικροσυσκευές, όπως καφετιέρα, φριτέζα, βραστήρα, τοστιέρα κλπ., στα χρώματα και το στυλ που ταιριάζει με το γούστο σου. Κι αν ανησυχείς για το κόστος, υπάρχει λύση: Μπορείς να πουλήσεις τις συσκευές που έχεις ήδη, δεδομένου φυσικά ότι είναι σε καλή κατάσταση!

5. Κάνε αλλαγές στα αξεσουάρ μπάνιου

Καλαθάκια, σαπουνοθήκες, πατάκια, πιγκάλ και η λίστα δεν τελειώνει! Όπως μας εξηγεί η ομάδα της Phaedrus Living, όλα τα αξεσουάρ μπορούν να ανανεωθούν εύκολα και να δώσουν μια νέα πνοή στο μπάνιο σου. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά! Αν πάλι θες να κάνεις μια πιο «ριζική» ανανέωση στο συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού, ρίξε μια ματιά σε αυτούς τους 10 οικονομικούς τρόπους για να ανανεώσεις τη διακόσμηση του μπάνιου σου.

6. Δες το φωτισμό σου... αλλιώς

Με απλά λόγια, ξέχασε τα παλιά σου φωτιστικά. Κάνε μια έρευνα αγοράς και επίλεξε νέα προϊόντα που θα αναδείξουν το look του χώρου σου και θα σου ανεβάσουν τη διάθεση. Μην περιοριστείς στα κλασικά, κρεμαστά φωτιστικά. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές – από κρυφό φωτισμό μέχρι επιτραπέζια φωτιστικά και φωτιστικά δαπέδου – και η κάθε μια από αυτές εξυπηρετεί ένα διαφορετικό σκοπό, δίνοντας τη δική της, ξεχωριστή πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

3 υπέροχα σπίτια που... μυρίζουν χειμώνα!

Ελληνικές απολαύσεις: τουριστική αναγέννηση

Αγορά ακινήτου: Η λίστα που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την επόμενή σου κατοικία

gazzetta
gazzetta reader insider insider