10 οικονομικοί τρόποι για να ανανεώσεις τη διακόσμηση του μπάνιου σου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
10 οικονομικοί τρόποι για να ανανεώσεις τη διακόσμηση του μπάνιου σου
Αισθάνεσαι ότι το μπάνιο σου θέλει μια ανανέωση, αλλά φοβάσαι πως ότι και να κάνεις θα κοστίσει; Όχι απαραίτητα!

Αισθάνεσαι ότι το μπάνιο σου θέλει μια ανανέωση, αλλά φοβάσαι πως ό,τι και να κάνεις θα κοστίσει; Όχι απαραίτητα! Η διακόσμηση του μπάνιου είναι εξίσου σημαντική – και πρέπει να δένει αρμονικά –με τη διακόσμηση του σαλονιού, της κουζίνας και των υπόλοιπων χώρων του σπιτιού σου. Μάθε λοιπόν ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι να δώσεις ένα φρέσκο αέρα στο συγκεκριμένο χώρο, χωρίς να πρέπει να ξοδέψεις μια περιουσία. Ας δούμε μερικούς από τους πιο εύκολους και οικονομικούς τρόπους ανανέωσης του μπάνιου, που προτείνει η ομάδα της Phaedrus Living.

Άλλαξε μπαταρίες μπάνιου και νιπτήρα

Ξεκινάμε από τα βασικά. Ένας εύκολος τρόπος να φρεσκάρεις το look στο μπάνιο σου είναι η αντικατάσταση των παλιών μπαταριών μπάνιου και νιπτήρα με καινούργιες, μοντέρνες μπαταρίες.

Αποχαιρέτα τα παλιά φωτιστικά

Με τόση ποικιλία φωτιστικών στην αγορά, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις κάτι που ταιριάζει στο στυλ και φυσικά, στην τσέπη σου. Τόλμησε να δημιουργήσεις ένα πιο... δραματικό look από τα συνηθισμένα, με ένα πολυέλαιο ή ένα κρεμαστό φωτιστικό. Απόφυγε τις έντονα κίτρινες λάμπες ή τους ψυχρούς λαμπτήρες φθορισμού. Οι λάμπες που δίνουν «φυσικό φως» στο χώρο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Ρίξε ένα συγύρισμα

Φύλαξε τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς καθημερινά, σε κουτιά αποθήκευσης κάτω από το νιπτήρα, ή σε ένα συρτάρι. Μπορείς ακόμη και να τοποθετήσεις μερικά απλά ραφάκια ή γάντζους στον τοίχο για καλύτερη οργάνωση. Το συγύρισμα και η σωστή οργάνωση θα κάνουν το μπάνιο σου να φαίνεται πολύ πιο όμορφο, με ελάχιστα έως και καθόλου έξοδα!

Δώσε σημασία στα χρώματα

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Επίλεξε μια χρωματική παλέτα και δούλεψε με τις συγκεκριμένες αποχρώσεις. Χρησιμοποίησε αποχρώσεις που δένουν αρμονικά μεταξύ τους για τα ντουλάπια, τις διακοσμητικές πινελιές στα πλακάκια του μπάνιου και τα αξεσουάρ σου.

Δώσε νέα πνοή σε κλασικά κομμάτια

Για να ανανεώσεις ένα χώρο, δεν χρειάζεται τα πάντα να είναι ολοκαίνουρια. Όπως εξηγεί η Interior Designer της Phaedrus Living, ορισμένα κλασικά έπιπλα ή αντικείμενα μπορούν να «αναπαλαιωθούν» και να ταιριάξουν τέλεια στο χώρο σου. Αν, για παράδειγμα, έχεις μια κλασική μπανιέρα που έχει χάσει το χρώμα της ή χρειάζεται λίγο φτιάξιμο, μπορείς να τη συντηρήσεις, να την ξαναβάψεις και να της δώσεις τη θέση που της αξίζει στο μπάνιο σου!

Ανανέωσε τα πλακάκια

Ακόμα κι αν το budget σου δεν σου επιτρέπει να αντικαταστήσεις τα πλακάκια του μπάνιου σου με καινούρια, μπορείς να τα βάψεις με ειδικό χρώμα, για να αλλάξεις εντελώς την εμφάνισή τους.

Μεταμόρφωσε ένα παλιό σου έπιπλο σε έπιπλο μπάνιου

Μην τρέχεις να αγοράσεις καινούριο έπιπλο μπάνιου και να ξοδεύεσαι. Αν έχεις μια παλιά συρταριέρα, για παράδειγμα, μπορείς εύκολα να τη μετατρέψεις σε έπιπλο μπάνιου / βάση νιπτήρα. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι καταρχάς το υλικό της συρταριέρας και η καταλληλότητά του για χρήση σε χώρους με υψηλά επίπεδα υγρασίας, και κατά δεύτερο οι διαστάσεις της – κατά πόσο ταιριάζουν στο χώρο του μπάνιου σου και αν σε βολεύουν ανάλογα με τα αντικείμενα που έχεις να τοποθετήσεις πάνω και μέσα στη συρταριέρα.

Αξιοποίησε παλιά καλάθια αποθήκευσης

Αν έχεις μερικά καλαθάκια αποθήκευσης που δεν χρησιμοποιείς πλέον, είναι καιρός να τα αξιοποιήσεις και πάλι, γιατί μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο μπάνιο σου. Χρησιμοποίησέ τα, για παράδειγμα, για να αποθηκεύεις το χαρτί υγείας, ή κάποιες μικρές πετσετούλες, τυλιγμένες σε ρολά. Εκτός από πρακτικά, τα καλαθάκια αυτά είναι και μια γουστόζικη επιλογή που προσδίδει χαρακτήρα στο μπάνιο σου!

Άλλαξε κουρτίνα μπάνιου

Αν έχεις κουρτίνα μπάνιου, την οποία βαρέθηκες πλέον να βλέπεις, άλλαξέ την και θα δεις πόσο θα αλλάξει ολόκληρο το σκηνικό στο χώρο του μπάνιου σου!

Πρόσθεσε πλαίσιο γύρω από τον καθρέφτη

Σύμφωνα με την ομάδα της Phaedrus Living, ο καθρέφτης του μπάνιου πρέπει αφενός να είναι όσο πιο λειτουργικός γίνεται και αφετέρου να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Το κατάλληλο πλαίσιο θα αναδείξει τον καθρέφτη σου και θα προσθέσει στυλ και κομψότητα στην όλη διακόσμηση του μπάνιου σου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider