Άκης Σκέρτσος: «Δουλεύουμε για μια Ελλάδα με όλους, για όλους»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άκης Σκέρτσος: «Δουλεύουμε για μια Ελλάδα με όλους, για όλους»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Έμφαση στην ανάγκη για δομικές, ουσιαστικές αλλαγές υπέρ της συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Έμφαση στην ανάγκη για δομικές, ουσιαστικές αλλαγές υπέρ της συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας σε τραπέζι του συνεδρίου, "The Upfront Initiative 2025", με θέμα την ισότητα, τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα. «Οι νόμοι κάποια στιγμή γίνονται και συνείδηση της κοινωνίας, αλλά απέχουμε ακόμη από αυτό», ανέφερε, τονίζοντας τη σημασία πρωτοβουλιών όπως το σημερινό συνέδριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, ο υπουργός Επικρατείας αναγνώρισε, επίσης, ότι η κοινότητα των ατόμων με αναπηρία δεν είναι ενιαία - έχει τις δικές της εσωτερικές διαφορετικότητες - και ότι από το 2024 έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με εξειδικευμένα σχέδια για κάθε ομάδα, ώστε να εντοπιστούν τα εμπόδια και να δοθούν πραγματικές λύσεις.

«Όλοι είμαστε τρωτοί, ατελείς, ευάλωτοι. Όλοι έχουμε πάνω και κάτω», δήλωσε, επιμένοντας ότι η συνειδητοποίηση αυτής της κοινής ανθρώπινης εμπειρίας είναι το πρώτο βήμα για την αρμονική συνύπαρξη. Υπενθύμισε ότι στον πυρήνα του Συντάγματος βρίσκεται η έννοια της ισότητας μέσα από διαφοροποιημένη προσέγγιση: «Κάποιοι συμπολίτες μας ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία - άρα το χρέος της Πολιτείας είναι να παίρνει διαφορετικά μέτρα, ώστε οι καρποί της ανάπτυξης να διανέμονται με δικαιοσύνη», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» με φόρους από το… παρελθόν

Θα προπληρώσει αν βγει στις αγορές - Η διπλή επιτυχία της ΓΕΚ - Η ΑΜΚ της Trastor

Ο «τελικός» της πρώτης κάλπης για τη ΝΔ - Η παραίτηση με «σαμαρικό άρωμα» - Τα 1.076 νέα λεωφορεία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider