Τουσκ: Η Ρωσία σχεδιάζει «τρομοκρατικές ενέργειες» στον αέρα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τουσκ: Η Ρωσία σχεδιάζει «τρομοκρατικές ενέργειες» στον αέρα
Η Ρωσία σχεδιάζει «τρομοκρατικές ενέργειες» στον αέρα κατά της Πολωνίας και άλλων χωρών, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βαρσοβία.

Η Ρωσία σχεδιάζει «τρομοκρατικές ενέργειες» στον αέρα κατά της Πολωνίας και άλλων χωρών, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βαρσοβία.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν δηλώσει ότι τα δέματα που εξερράγησαν σε αποθήκες τροφοδοσίας στην Ευρώπη, συνιστούσαν μέρος μιας δοκιμαστικής διαδικασίας για ένα ρωσικό σχέδιο που αποσκοπούσε στην πρόκληση εκρήξεων σε εμπορικές πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

«Οι τελευταίες πληροφορίες μπορούν να επιβεβαιώσουν τη βασιμότητα των φόβων ότι η Ρωσία σχεδιάζει τρομοκρατικές ενέργειες στον αέρα όχι μόνο κατά της Πολωνίας», δήλωσε ο Τούσκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Δεν ανέφερε σε ποιες πράξεις αναφερόταν ούτε ανέλυσε το περιεχόμενο των πληροφοριών.

Η Μόσχα αρνείται συστηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στις εκρήξεις στις αποθήκες ταχυμεταφορών, καθώς και στις διαρρήξεις, τους εμπρησμούς και τις επιθέσεις εναντίον ατόμων που δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι πραγματοποιήθηκαν από πράκτορες που πληρώθηκαν από τη Ρωσία. Η ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία δεν απάντησε αμέσως σε ηλεκτρονικό αίτημα για να σχολιάσει τη δήλωση του Τουσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται «τσουχτερά» ραβασάκια σε ιδιοκτήτες οχημάτων - Πάνω από 300.000 οχήματα στη ψηφιακή «απόχη»

Unicredit: Τέσσερα σενάρια μιας «σιωπηλής» χρεοκοπίας των ΗΠΑ

ΠΑΟΚ στο προσκήνιο, λιμάνι στο παρασκήνιο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider