Την Τετάρτη στις 23:00 η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Ουάσιγκτον

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Την Τετάρτη στις 23:00 η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Ουάσιγκτον
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αύριο, Τετάρτη 10 Ιουλίου και τοπική ώρα 16:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον (9-11 Ιουλίου).

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αύριο, Τετάρτη 10 Ιουλίου και τοπική ώρα 16:00 (23.00 ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον (9-11 Ιουλίου).

O πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Ουάσιγκτον. Στην ατζέντα της Συνόδου θα βρεθούν η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας και η μεγαλύτερη συνεισφορά από Ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τον Καναδά για την υλοποίηση των προβλεπόμενων στη δέσμευση για τις αμυντικές επενδύσεις, η επιβεβαίωση της στήριξης της Ουκρανίας, καθώς και η συνεργασία του ΝΑΤΟ με εταίρους (Ε.Ε. και IndoPacific 4 - Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα).

Νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Mike Johnson. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το εξαιρετικό των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, το οποίο απολαμβάνει διακομματικής αναγνώρισης στις ΗΠΑ.

Ακόμα, προσθέτουν ότι έγινε αναφορά στο ισχυρό αποτύπωμα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην αμερικανική κοινωνία και στην προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Συζήτησαν ακόμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: «Ο Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί για μειωμένο ΦΠΑ στον καφέ» - «Ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας» απαντά η ΝΔ

Ανδρουλάκης: Ο λαός της Γαλλίας ύψωσε τείχη στην ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία

Π. Μαρινάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα καταγγέλλει αυτά που υπερψηφίζει»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider