Το πόρισμα της ΡΑΣ για το σιδηροδρομικό συμβάν της 23ης Δεκεμβρίου 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πόρισμα της ΡΑΣ για το σιδηροδρομικό συμβάν της 23ης Δεκεμβρίου 2023
Το αποτέλεσμα του πορίσματος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) για το σιδηροδρομικό συμβάν της 23ης Δεκεμβρίου 2023 έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το αποτέλεσμα του πορίσματος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) για το σιδηροδρομικό συμβάν της 23ης Δεκεμβρίου 2023 έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η ΡΑΣ, με απόφαση της Ολομέλειάς της, την 21η Ιουνίου 2024, απεφάνθη ότι ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας έσφαλε διότι, μεταξύ άλλων, «υπερέβη τον ερυθρό σηματοδότη χωρίς εντολή σταθμάρχη». Σύμφωνα με το πόρισμα επιβεβαιώνεται η «εξαφάνιση» του επίμαχου ταχοχράφου.

Μέσω ανακοίνωσής του, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ασκεί δριμεία κριτική στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης και ζητά από τη Hellenic Train «να πράξει τα δέοντα άμεσα».

«Η Επιτροπή Διερεύνησης της Hellenic Train είχε καταλήξει στην αναφορά της, στις 7 Μαρτίου 2024, σε ίδιο συμπέρασμα. Την ίδια περίοδο, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), της οποίας Πρόεδρος είναι ο συγκεκριμένος μηχανοδηγός, εκδίδει ανακοινώσεις και αποστέλλει εξώδικα σχετικά με ζητήματα ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών. Δηλαδή, το ίδιο πρόσωπο που, ως μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας, παραβιάζει σηματοδότη θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα υπογράφει ανακοινώσεις για την ασφάλεια των επιβατών» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή τόσο αυτό όσο και άλλα συμβάντα που αφορούν στα θέματα ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρόμου εν συνόλω, έχει υποβάλει τα σχετικά στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την 1η Απριλίου 2024 και την 16η Απριλίου 2024, ώστε τίποτα να μην μείνει αδιερεύνητο» προστίθεται.

«Θα επαναλάβουμε ότι απαιτείται από όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα του σιδηροδρομικού έργου να επιδεικνύουμε υψηλότερη ατομική και συλλογική ευθύνη, ώστε συμπληρωματικά με τις νέες τεχνολογίες, να αναβαθμίζουμε την ασφάλεια των μετακινήσεων και των μεταφορών και να ενισχύουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αναμένουμε από τη σιδηροδρομική εταιρεία Hellenic Train να πράξει τα δέοντα, άμεσα» καταλήγει το υπ. Υποδομών και Mεταφορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: «Καπνός» 430 δισ. δολάρια μετά το «κόκκινο 3 στα 3»

Mεγάλη φωτιά σε εργοτάξιο στη Λεπενού - Ένας νεκρός

Χρυσοχοΐδης: 350 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία τις τελευταίες εβδομάδες – Έρχονται 300 προσλήψεις ειδικών φρουρών

gazzetta
gazzetta reader insider insider