Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: «Πρώτη φορά η Βρετανική πλευρά είναι σε τόσο δύσκολη θέση»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: «Πρώτη φορά η Βρετανική πλευρά είναι σε τόσο δύσκολη θέση»
«Η στρατηγική επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα φέρει ορατά αποτελέσματα»

«Η στρατηγική επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα φέρει ορατά αποτελέσματα», τόνισε από το Βήμα της Βουλής η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αναφερόμενη στη διαβεβαίωση από την Τουρκία πως δεν υπάρχει κανένα ενυπόγραφο Φιρμάνι πώλησης των μαρμάρων στον Έλγιν, τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που η Βρετανική πλευρά βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση.

Η κυρία Μενδώνη χαρακτήρισε ξεκάθαρη και ενισχυτική για την στρατηγική της Ελλάδας και την δήλωση της εκπροσώπου της Τουρκίας κατά την πρόσφατη Συνδιάσκεψη της UNESCO ότι δεν υπάρχει τουρκικό φιρμάνι που να παραχωρεί κυριότητα στους Βρετανούς. η υπουργός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της «Πλεύσης Ελευθερίας» Αλέξανδρου Καζαμία, απέρριψε τις αιτιάσεις του για «ανάγκη αναθεώρησης της στρατηγικής της κυβέρνησης.

Μετά τις δηλώσεις της Ζεϊνέπ Μποζ, το βρετανικό ίδρυμα είχε υποστηρίξει ότι φροντίζει τα Γλυπτά του Παρθενώνα για πάνω από δύο αιώνες και είχε εκφράσει την ελπίδα να βρεθεί βάση για νέα σχέση και για τις ρεαλιστικές λύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider