Σκέρτσος: Η αντιπολίτευση κάνει τοξικό τον πολιτικό διάλογο με fake news

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκέρτσος: Η αντιπολίτευση κάνει τοξικό τον πολιτικό διάλογο με fake news
Ευθεία επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη από τον υπ. Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο. Τι είπε για ακρίβεια - πολυεθνικές.

Ευθεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον πρόεδρό της Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση κάνει τοξικό τον πολιτικό διάλογο με fake news». Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική του EΡΤΝews λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταυτιστεί με το ψέμα» με αφορμή τα όσα δηλώνει για την οικονομία. Όπως ήταν αναμενόμενο το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη αποτέλεσε θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σκέρτσος υποστηρίζοντας ότι «λειτουργεί ως εξαίρεση που προσπαθεί να επιβάλει ως κανόνα». Επιπλέον, όπως δήλωσε, δεν αρκεί όσα πει σήμερα στην ομιλία του ο κ. Κασσελάκης αλλά πρέπει να τα καταθέσει εγγράφως.

Μιλώντας στους παρουσιαστές της εκπομπής Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας που έχει αναγάγει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σε προεκλογική σημαία στην προεκλογική καμπάνια τους για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο κ. Σκέρτσος παραδέχθηκε ότι «ο πληθωρισμός των τροφίμων ροκανίζει ένα μέρος του εισοδήματος» των πολιτών, ωστόσο τόνισε ότι για «πρώτη φορά μπαίνουν βαριά πρόστιμα σε μεγάλες πολυεθνικές». Eρωτηθείς για το θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων και τα πρόστιμα που για πρώτη φορά θα πληρώσουν όσοι ιδιοκτήτες δεν τα καθαρίσουν ο κ. Σκέρτσος δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι τιμωρητικός, αλλά αυτό που θέλει με αυτό το μέτρο είναι να αλλάξει η κουλτούρα του κόσμου.

«Στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου μιλάμε για την πρόληψη, μιλάμε για την ευθύνη των Δήμων. Μιλάμε για την ατομική ευθύνη κάθε ιδιοκτήτη οικοπέδου και τα πράγματα που πρέπει να κάνει για να προστατεύσει την περιουσία του, αλλά και το συλλογικό πράσινο της πόλης, στην οποία μπορεί να έχει το εξοχικό του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και όπως πρόσθεσε «όλα αυτά είναι βήματα προς τα εμπρός για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια ασύμμετρη απειλή που λέγεται κλιματική κρίση και που έχουμε ζήσει τις συνέπειές της τα τελευταία χρόνια με τρόπο πάρα πολύ επώδυνο». Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, μετά το το 2019 «έχουμε πλέον έναν πολύ πιο σύγχρονο μηχανισμό πυροσβεστικής και πολιτικής προστασίας. Έχουν επενδυθεί δύο δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης για το πρόγραμμα LIFE για την αναβάθμιση εναέριων επίγειων μέσων, την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό με χιλιάδες νέες προσλήψεις σε πυροσβέστες». Τόνισε μάλιστα ότι «ο στόχος είναι να προστατεύσουμε το κοινό μας σπίτι που είναι το περιβάλλον».

Αρχίζει να φέρνει κάποια αποτελέσματα η προσπάθεια που κάνουμε για την ακρίβεια

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη που κατηγορεί την κυβέρνηση για αισχροκέρδεια ο κ. Σκέρτσος σχολίασε ότι το βασικότερο μήνυμα προς τους πολίτες είναι ότι «αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα «Τα εισοδήματα αυξάνονται μεν, η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, ωστόσο ο πληθωρισμός που είναι επίμονος, ειδικά σε κάποιες κατηγορίες όπως είναι τα τρόφιμα, ροκανίζει ένα μέρος των αυξήσεων».

Επιπλέον, όπως είπε ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 28%. «Ο πληθωρισμός με τα στοιχεία που βγήκαν την Παρασκευή από τη Eurostat φαίνεται πλέον να αντιμετωπίζεται με τα μέτρα που έχουμε πάρει. Για πρώτη φορά έχουμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό από το 2021 στην Ελλάδα και στα τρόφιμα κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Άρα αρχίζει να φέρνει κάποια αποτελέσματα η προσπάθεια που κάνουμε, Επαναλαμβάνω, αναγνωρίζουμε ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όμως εμείς δεν πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όπως κάνει δυστυχώς η αντιπολίτευση. Με εντιμότητα και ειλικρίνεια αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και στο εθνικό επίπεδο και στο ευρωπαϊκό», τόνισε.

Για πρώτη φορά μπαίνουν βαριά πρόστιμα σε πολυεθνικές

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, «πέρα από τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που για πρώτη φορά δίνονται χάρη στην καλύτερη πορεία της οικονομίας, αυτό που γίνεται είναι πρώτον πολύ αυστηροί έλεγχοι και πολύ αυστηρά και βαριά πρόστιμα που για πρώτη φορά μπαίνουν σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ». Πρόστιμα που όπως είπε εισπράττονται. Υποστήριξε ότι στην κυβέρνηση λαμβάνουν μέτρα που έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν τη λειτουργία του ανταγωνισμού στη χώρα μας.

Απαντώντας γιατί οι τιμές στα προϊόντα παραμένουν στα ύψη δήλωσε ότι όσο πιο κλειστή είναι μια αγορά, μια οικονομία όπως η δική μας που τώρα ανοίγει υποδεχόμενη περισσότερες επενδύσεις, τώρα θα έχει περισσότερο ανταγωνισμό προς όφελος του καταναλωτή.

«Γίνονται πλέον πολύ σοβαροί έλεγχοι, συστηματικοί έλεγχοι, επιβάλλονται πρόστιμα και γι αυτό δεν λέει κουβέντα η αντιπολίτευση», συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος. Αναφορικά με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις κατηγορίες ότι άργησε η κυβέρνηση να αντιδράσει τόνισε ότι «ερχόμαστε πρώτοι να θέσουμε ένα ζήτημα για το οποίο υπάρχουν κενά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για παραποίηση των λόγων του σχετικά με τους λόγους που αντίστοιχα προϊόντα σε άλλες χώρες πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές. «Δεν είπα σε καμία περίπτωση αυτό που λέει η αντιπολίτευση. Γι’ άλλη μια φορά κάνουν τοξικό τον προεκλογικό διάλογο με fake news. Aυτή είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Με ψέματα κινείται», επεσήμανε.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τα βάζει με πολυεθνικούς κολοσσούς στην προεκλογική περίοδο και εάν «εξαρτάται από κάποια συμφέροντα», όπως είπε.

Σχολιάζοντας το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι τα «μέτρα που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φέρουν ούτε επενδυτές ούτε έσοδα. Επιπλέον δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κυβερνήσει και έχει διαχειριστεί τις τράπεζες με τρόπο καταστροφικό.

Ο κ. Κασσελάκης δεν μας έχει ενημερώσει για τα εισοδήματά του

Ερωτηθείς για την αντιπαράθεση με τον κ. Κασσελάκη για το πόθεν έσχες του ο κ. Σκέρτσος δήλωσε ότι «είναι ένας νέος αρχηγός και ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κομίζει στην ελληνική πολιτική σκηνή τη διαφάνεια, την αδιαμεσολάβητη σχέση, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και όλα αυτά τα ωραία τα οποία λέει. Αντιθέτως όμως, από αυτά που λέει, στην πράξη υπάρχει αδιαφάνεια. Δεν μας έχει ενημερώσει για τα εισοδήματά του. Όφειλε να ενημερώσει από τη στιγμή που ανέλαβε και εντός τριμήνου όφειλε και εγγράφως, όχι απαραίτητα ψηφιακά, εγγράφως, να πάει να καταθέσει την εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης. Δεν το έκανε και λειτουργεί ως εξαίρεση που προσπαθεί να επιβάλει ως κανόνα.
Δεν νομίζω ότι γνωρίζει ούτε σε ποια έννομη τάξη έχει προσγειωθεί, ούτε ποιο είναι το Σύνταγμά μας, ούτε τι λένε οι νόμοι μας», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος.

Επιπλέον, όπως είπε « προσπαθεί πουλώντας τρέλα να μας πείσει. Δεν αρκεί σε μια ομιλία να μας πει ότι έχω αυτά και αυτά πρέπει να τα καταθέσει εγγράφως. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για την παρουσίαση μιας φορολογικής κατάστασης. Το πόθεν έσχες είναι κάτι διαφορετικό…. Αφορά την περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του, την οποία οφείλει επίσης να παρουσιάσει και να καταθέσει και έχει ηθική υποχρέωση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παράγει θετικό υπόδειγμα και όχι αρνητικό υπόδειγμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης: Από τη Θεσσαλονίκη δίνει στo «φως» το πόθεν έσχες του

PwC Ελλάδας και Microsoft δημιουργούν Excellence Center στη Θεσσαλία

Στη στεγαστική «δίνη» κρατικοί λειτουργοί και εποχιακοί εργαζόμενοι στα δημοφιλή νησιά – 11.000 ευρώ για 25 τ.μ. στη Μύκονο

gazzetta
gazzetta reader insider insider