Σταϊκούρας: Στηρίζουμε πρωτοβουλίες και επενδύσεις που διευρύνουν την παραγωγική βάση της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Στηρίζουμε πρωτοβουλίες και επενδύσεις που διευρύνουν την παραγωγική βάση της οικονομίας
Στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας καλλιέργειας φυτοπλαγκτόν στην Ελλάδα, της εταιρείας Plankton First, στη Σκάρφεια, παραβρέθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας καλλιέργειας φυτοπλαγκτόν στην Ελλάδα, της εταιρείας Plankton First, στη Σκάρφεια, παραβρέθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην ανάγκη καινοτόμων λύσεων με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, που προστατεύουν το θαλάσσιο οικοσύστημα και διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα τονίζοντας ότι: «Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στηρίζουμε την εφαρμογή πρακτικών, με ισχυρό περιφερειακό, τοπικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στηρίζουμε πρωτοβουλίες και επενδύσεις που διευρύνουν την παραγωγική βάση της οικονομίας, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των αγροτών δημιουργώντας έναν κύκλο θετικών επιδράσεων και αποτελούν σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη γεωργία και ανάπτυξη».

«Οι προκλήσεις που απορρέουν από την εξάντληση των φυσικών πόρων, τον υποσιτισμό, την αύξηση της θερμοκρασίας, την υπερ-αλιεία είναι μεγάλες και διογκούμενες. Απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, που σέβονται το φυσικό περιβάλλον, προστατεύουν το θαλάσσιο οικοσύστημα και διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα. Η πρώτη μονάδα καλλιέργειας φυτοπλαγκτού στην Ελλάδα, της εταιρείας Plankton First, εδώ, στη Σκάρφεια, αποτελεί μια πρωτοπόρα και ολοκληρωμένη πρόταση. Το φυτοπλαγκτόν θεωρείται από τους ειδικούς η τροφή του μέλλοντος, με εξαιρετικά θρεπτικά στοιχεία, και, ταυτόχρονα, σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον. Παράγει το μισό οξυγόνο που αναπνέουμε, μειώνει το διοξείδιο του άνθρακα, είναι πολύ σημαντικό για την αλιεία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής για τον άνθρωπο και ως συστατικό για την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων και φαρμάκων. Με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή αγορά στρέφεται όλο και περισσότερο σε φυτικές πρώτες ύλες, η συγκεκριμένη καλλιέργεια αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δυναμική. Με στρατηγικό σχέδιο που περιλαμβάνει την επέκταση της καλλιέργειας φυτοπλαγκτού σε 1.000 στρέμματα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και με στόχο την παραγωγή 2.000 έως 3.000 τόνων ετησίως, η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία η χώρα μας να καταστεί κεντρικός κόμβος παραγωγής φυτοπλαγκτού στην Ευρώπη» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα έχει ανάγκη από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, που:

  1. ενισχύουν την τοπική οικονομία
  2. δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας
  3. προωθούν τις εξαγωγικές δυνατότητες
  4. ενθαρρύνουν συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις
  5. αναβαθμίζουν την τοπική υδατοκαλλιεργητική δυνατότητα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη Χατζηδάκη στη Νέα Ιωνία

Ουγγαρία: Δεν θα συλλάβουμε τον Νετανιάχου εάν εκδοθεί ένταλμα από το Διεθνές Δικαστήριο

Eurobank: Διαψεύδει ότι ενδιαφέρεται για τη βουλγαρική First Investment Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider