Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης συμπεριφέρεται ως influencer – Θέλουν να κάνουν ευρωεκλογές με καμπάνια τα Τέμπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης συμπεριφέρεται ως influencer – Θέλουν να κάνουν ευρωεκλογές με καμπάνια τα Τέμπη
Σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” του ΕΡΤNews .

Σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” του ΕΡΤNews . Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Κασσελάκης συμπεριφέρεται ως influencer και έχει την ίδια λογική με κόμματα που διακινούν θεωρίες συνωμοσίας.

Με αφορμή τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, περί μοντάζ των διαλόγων για την υπόθεση των Τεμπών ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Επειδή είδα τον τίτλο και άκουσα και τη συνέντευξη, θεωρώ ότι υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ του τι προκύπτει από μια συνέντευξη και του τι λέει ο κ. Τερεζάκης, ο οποίος κάνει διάφορες υποθέσεις για το τι μπορεί να συνέβη, αλλά λέει ότι δεν έγινε κάτι συγκεκριμένα και στη Δικαιοσύνη και αποκλείει τέλος πάντων αυτό που έχουμε αποκλείσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα».

«Θεωρώ ότι είναι από τα πιο χαρακτηριστικά ζητήματα παραποίησης πραγματικότητας και κυρίως να μπερδευτεί ο κόσμος. Εδώ μιλάμε για ένα θέμα το οποίο είναι μη θέμα ως προς την ουσία του ζητήματος των Τεμπών. Μιλάμε για το ανθρώπινο λάθος, για να συνεννοηθούμε. Μιλάμε για ένα σύνολο συνομιλιών. Θα το πω άλλη μια φορά, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην χάνουμε, την ουσία: Αν υπάρχει ζήτημα διαρροής να το ερευνήσει η δικαιοσύνη και το ερευνά αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά εδώ έχουμε 15 συνομιλίες. Βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες αυτές και μία εξ αυτών τη μέρα εκείνη φαίνεται ότι δεν βγήκε σωστά. Τη μεθεπόμενη μέρα όλα τα sites, η δημόσια τηλεόραση, βγάλαν και αυτοί τη συνομιλία σωστά. Όλες οι υπόλοιπες συνομιλίες και αυτή συνηγορούσαν στο ανθρώπινο λάθος, αυτή τελικά αφορούσε άλλο συρμό. ΟΚ, ειπώθηκε, εξηγήθηκε. Την ίδια μέρα βγήκε η ομολογία του μοιραίου σταθμάρχη. Ήταν όλα καθαρά. Δεν υπήρχε κανείς που να αμφισβητεί. Ακόμα και οι πιο σφοδροί πολέμιοι της κυβέρνησης, του ΟΣΕ, όσων συνέβησαν, ουδέποτε αμφισβήτησαν το ανθρώπινο λάθος. Και έχει ανοίξει ένα θέμα εδώ και περίπου ένα μήνα, το οποίο δεν καταλήγει πουθενά. Υπήρχε κανένας λόγος ο οποιοσδήποτε, όποιος κι αν είναι αυτός, να παραποιήσει κάτι για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη για κάτι που ήταν λυμένο;» διερωτήθηκε.

«Η αντιπολίτευση διατηρεί ζητήματα στην επικαιρότητα γιατί δεν έχει αφήγημα και δεν έχει πρόγραμμα και αντιπρόταση. Ο πρωθυπουργός στην πρώτη του τοποθέτηση, στο πρώτο του διάγγελμα, στην πρώτη του απεύθυνση προς τους πολίτες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, μίλησε κυρίως για ανθρώπινο λάθος, το οποίο συναντήθηκε με διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους, οι οποίες όλες διερευνώνται. Όλοι μας έχουμε πει ότι πρόκειται και για ανθρώπινο λάθος και ερευνώνται όλα τα υπόλοιπα. Και στο τέλος της ημέρας, πέρασε παραπάνω από ένας χρόνος με πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα χρόνους και έτσι θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πάντοτε στο εξής η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη προχωράει, προχωράει σε απολογίες κατηγορουμένων, προχωράει σε έρευνα όλων των πτυχών, κάνει και δεύτερες πραγματογνωμοσύνες, διεξάγει έρευνες. Και προσέξτε, ω του θαύματος, καμία από αυτές τις έρευνες, καμία από αυτές τις επιμέρους εργασίες της δικαιοσύνης, που πολύ σωστά κάνει τη δουλειά της, δεν επιβεβαιώνουν καμία από τις θεωρίες συνωμοσίας της αντιπολίτευσης. Μέχρι να διαψευστούν οι θεωρίες συνωμοσίας συντηρούνται με πομπώδη τρόπο και όταν διαψεύδονται είναι μονόστηλο και πάμε στο επόμενο. Γιατί δεν τους νοιάζει η αλήθεια. Τους νοιάζει να πολιτικοποιήσουν ένα τραγικό δυστύχημα, να εκμεταλλευτούν τον πόνο των ανθρώπων και να κάνουν ευρωεκλογές με καμπάνια τα Τέμπη. Αυτό είναι τραγικό».

«Το ίδιο ακριβώς αφήγημα των fake news του λαϊκισμού, η ίδια λογική των λεφτόδεντρων επανέρχεται με περιτύλιγμα έναν influencer. Ο κ. Κασσελάκης συμπεριφέρεται ως influencer, παίρνει αποσπασματικά διάφορα και τα υιοθετεί. Έχει φτάσει στο σημείο πλέον να έχει την ίδια ακριβώς ρητορική με τα κόμματα που διακινούσαν θεωρίες συνωμοσίας. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφει ένα άρθρο με θέματα τα οποία ακόμα τα ερευνά η Δικαιοσύνη και έως τώρα φαίνεται ότι αποτελούν θεωρίες συνωμοσίας ή ζητήματα τα οποία δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν» πρόσθεσε.

«Σημαντικό να πληρώνουν οι γονείς των παιδιών που καταστρέφουν δημόσια περιουσία»

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας τόνισε ότι το κράτος οφείλει να προστατέψει όλους του μαθητές όπου κι αν φοιτούν, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση των γονέων. Παράλληλα, δήλωσε ότι στα ζητήματα της παιδικής κακοποίησης και του bullying όλα τα κόμματα πρέπει να είναι ενωμένα.

«Είναι σημαντικό να πληρώνουν οι γονείς των παιδιών που καταστρέφουν μια δημόσια περιουσία και όχι συνολικά ένας φορολογούμενος. Είναι ένα αυτονόητο που δεν ακούστηκε πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό για σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με βιντεοσκόπηση άλλων μαθητών και για σοβαρά ζητήματα να υπάρχουν αυστηρές ποινές γιατί δεν θα μπει τέλος σε αυτά τα φαινόμενα, τα οποία είναι θλιβερά και είναι και γροθιά στο στομάχι» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το βίντεο το οποίο έδειξε χθες το υπουργείο Παιδείας πραγματικά ήταν συγκλονιστικό. Αξίζει να το δουν όλοι οι γονείς, όλοι όσοι έχουμε παιδιά, όσοι θέλουμε να κάνουμε παιδιά, όλοι οι πολίτες συνολικά σε αυτή τη χώρα. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να βρεθείς σε αυτό το σημείο και πρέπει να μιλάς από πριν και να μιλάς και αν δεις και κάποιον δίπλα σου. Αυτόν λοιπόν τον χαρακτήρα έχει αυτή η καμπάνια. Ο πρώτος και βασικός χαρακτήρας είναι η ευαισθητοποίηση. Μην την υποτιμούμε την ευαισθητοποίηση. Υπάρχουν παιδιά τα οποία μπορεί να μένουν σιωπηρά για κάτι απλό, το οποίο συμβαίνει κατ’ αναλογία των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Και αυτή η σιωπή να είναι μια ανοχή που να οδηγήσει σε πιο βίαιες πράξεις. Υπάρχουν γονείς που μπορεί να βλέπουν σημάδια στα παιδιά τους και να φοβούνται γιατί μπορεί να νιώθουν απροστάτευτοι. Το δεύτερο λοιπόν κομμάτι έχει να κάνει με μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος» σημείωσε.

«To stop-bullying.gov.gr. τι είναι. Είναι μια κεντρικοποίηση της αντιμετώπισης ενός προβλήματος. Κεντρική διαχείριση καταγγελιών. Παρακολούθηση καταγγελιών. Ενημέρωση των γονέων για τις καταγγελίες. Εκπαίδευση των ψυχολόγων οι οποίοι έχουν διπλασιαστεί στα σχολεία και των ειδικών κοινωνικών λειτουργών. Με λίγα λόγια έρχεται το κράτος και πολλές επιμέρους ενέργειες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τις κάνει κεντρικά. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία αυτό το σοβαρό θέμα με την ίδια σοβαρότητα. Μπορεί να μην έχουν την ίδια υποδομή, μπορεί να μην έχουν το ίδιο θάρρος όλοι οι καθηγητές. Οφείλει λοιπόν το κράτος να έρθει, να το καλύψει και να προστατεύσει όλους τους μαθητές όπου κι αν φοιτούν» πρόσθεσε.

Για τα σχόλια της κυβέρνησης και μερίδας του Τύπου που μιλούν για τιμωρητικά μέτρα ερήμην των κοινωνικών αιτιών ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Μία από τις βασικές αιτίες που κατρακύλησε το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι αυτός ο ιδεολογικός χώρος ευρύτερα της Αριστεράς και κυρίως στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί βάφτιζε οποιαδήποτε αυτονόητη μεταρρύθμιση ως τιμωρητική. Έβαζε συνεχώς απέναντι το οτιδήποτε αυτονόητο και το μόνο που ήθελε να κάνει είναι με εύκολες λύσεις, οι οποίες έριχναν χαμηλά το εκπαιδευτικό μας σύστημα, να χαϊδεύει τα αυτιά των καθηγητών και των μαθητών. Δεν κάνει καλό σε έναν μαθητή κάποιος ο οποίος του λέει “ξέφραγο αμπέλι το σχολείο σου”, δεν κάνει καλό σε ένα καθηγητή να του λέει “καμία αξιολόγηση” γιατί είναι ισοπέδωση προς τα κάτω. Είναι ριζωμένες νοοτροπίες. Η νοοτροπία της κατάληψης, η νοοτροπία του μπάχαλου, η νοοτροπία ότι έχουν δίκιο όλοι, ανεξαιρέτως είναι όλοι το ίδιο. Η ισοπέδωση προς τα κάτω έφτασε στο χειρότερο δυνατό σημείο. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι μια από τις βασικές αιτίες που πολλά παιδιά δεν μπορούν να μιλήσουν για τις βασικές έννοιες». Πρόσθεσε πως η ισοπέδωση προς τα κάτω έφτασε στο χειρότερο δυνατό σημείο το εκπαιδευτικό μας σύστημα και σημείωσε πως θα έπρεπε, έστω στο ζήτημα της παιδικής κακοποίησης, στο ζήτημα του μπούλινγκ, να είμαστε ενωμένοι.

Σχολιάζοντας το σύστημα ταυτοποίησης ηλεκτρονικής ταυτοποίησης εισιτηρίων ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι ξεκίνησε χθες και έτσι θα ταυτοποιούνται οι φίλαθλοι με έναν τρόπο και ασφαλή και σύγχρονο. «Γενικώς οι κανόνες για πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα είτε δεν υπήρχαν είτε δεν εφαρμόζονταν. Σταδιακά μπαίνουν παντού. Υπάρχει μια καθυστέρηση ετών συνολική του πολιτικού συστήματος. Έχουμε υποχρέωση να τους βάλουμε όλους και να ισχύουν για τους πάντες» δήλωσε.

«Όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση και οι κάμερες ήταν στην ώρα τους και η ηλεκτρονική ταυτοποίηση ήταν στην ώρα της. Και αυτή ήταν μια υπόσχεση σε όλους τους φιλάθλους και ανθρώπους οι οποίοι έχασαν από την αγαπημένη τους ομάδα δύο μήνες, που ήταν και μια ασχολία, μια από τις μεγαλύτερες ευχαριστήσεις που έχουν στη δύσκολη καθημερινότητά τους, αλλά γιατί θέλαμε να επιστρέψουν ασφαλείς και να ξέρουμε που κάθεται, ποιος κάθεται. Να ξέρουμε εάν θέλει κάποιος να πάρει το παιδί του ότι δίπλα του δεν κάθεται ένας, ο οποίος μπορεί να έχει καταδικαστεί και να είναι έξω με αναστολή. Να ξέρουμε ποιος βρίσκεται στο γήπεδο και αν κάποιος πετάξει κάτι να ξέρουμε ότι από τη θέση τη συγκεκριμένη την έχει πετάξει ο Κώστας, ο Παύλος, η Χριστίνα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ ότι η Ελλάδα μπορεί να δώσει μέχρι και 32 F-16 στην Ουκρανία έκανε λόγο για fake news και σημείωσε ότι δεν υπάρχει θέμα, το οποίο να έχει διαψευστεί περισσότερο σε επίπεδο πρωθυπουργού, σε επίπεδο υπουργών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Μπέος

Στη Λιθουανία ο Σταϊκούρας για τη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών

«Κλειδώνει» για τα μέσα Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider