Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - Το 69% κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - Το 69% κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια
H Δημοσκόπηση της Metron Analysis πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 23 Ιανουαρίου και μεταδόθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Πρώτη στην πρόθεση ψήφου παραμένει η Νέα Δημοκρατία με 28,2%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για το MEGA. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,7% και το ΚΚΕ με 8,2%.

Μεγάλη αύξηση καταγράφει η Ελληνική Λύση που φτάνει στο 6,6% και ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%. Κάτω από το όριο εκπροσώπησης στη Βουλή, οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Νίκη με 2,3%, η Νέα Αριστερά με 2,4% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει σύμφωνα με τους ερωτηθέντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4%.

Στο ερώτημα για το αν η χώρα κινείται σε σωστή ή σε λάθος πορεία, το 60% απαντά σε λάθος και το 34% σε σωστή. «Ούτε σωστή – ούτε λάθος» απαντά το 4%

Όσον αφορά το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους η ακρίβεια παραμένει για ακόμη μια φορά, με μεγάλη απόσταση από τη δεύτερη, η δημοφιλέστερη απάντηση.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών σε γάμο και τεκνοθεσία, το 62% δηλώνει ότι «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» με τον γάμο, την ώρα που το 36% απαντά «διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ».

Στο ερώτημα που αφορά στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, το 69% δηλώνει «διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ» και μόλις το 30% «συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ».

H Δημοσκόπηση της Metron Analysis πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 23 Ιανουαρίου και μεταδόθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυγενάκης: Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν, θα τινάξουμε στον αέρα νοθεία και κυκλώματα

Ομόλογα Ευρωζώνης: Γίνεται η Ελλάδα Γαλλία και η Γαλλία Ελλάδα;

Viber: Ξεχωρίζει την Ελλάδα ως μια από τις κορυφαίες αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider