Στο υπ. Κλιματικής Κρίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μετεωρολόγοι: «Πρωτοφανή ύψη βροχής»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο υπ. Κλιματικής Κρίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μετεωρολόγοι: «Πρωτοφανή ύψη βροχής»
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης για την εξέλιξη και την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετέβη το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της καταστροφικής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το πρωί της Τρίτης (05/09), ενώ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, μετεωρολόγους και εκπροσώπους της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κ.ά).

Κλιμάκιο του υπουργείου θα μεταβεί την Τετάρτη (06/09) στην περιοχή για καταγραφή και έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

bolos-kakokairia

Στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Επικρατείας, Γιάννης Μπρατάκος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αρχηγός και οι επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Μετεωρολόγοι: «Πρωτοφανή ύψη βροχής»

Από την πλευρά τους οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα καθώς εκτιμούν ότι έπεσε πολύ περισσότερο νερό από αυτό κατά την κακοκαιρία Ιανός.

Υποστηρίζουν ότι το πιο ακραίο φαινόμενο συνέβη στην περιοχή της Μαγνησίας από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο και πως συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο απεύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να υπακούν τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας καθώς είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων χωρίς τη συνεργασία τους, τονίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί σταθερά η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από την βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του στην Μαγνησία, ακόμα ένας αγνοείται, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές, το ύψος των οποίων θα ξεκινήσει να υπολογίζεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία Daniel: Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus για τις περιοχές που επλήγησαν από πλημμύρες

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Μαγνησία και Σποράδες

Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βόλο και Σκιάθο - Νεκρός ηλικιωμένος κτηνοτρόφος - Yπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider