Exit poll: Σαρωτική νίκη Νέας Δημοκρατίας με έως 42% - Θρίλερ με την είσοδο των μικρών κομμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Exit poll: Σαρωτική νίκη Νέας Δημοκρατίας με έως 42% - Θρίλερ με την είσοδο των μικρών κομμάτων
Θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας, με διαφορά έως και 25,7 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το exit poll. Θρίλερ με την είσοδο των μικρών κομμάτων στη Βουλή. Στελέχη ΝΔ: «Aναμένουμε τα αποτελέσματα. Φαίνεται ότι η ΝΔ εξασφαλίζει ασφαλή αυτοδυναμία».

Σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, με διαφορά έως και 25,7 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το διορθωμένο exit poll. Μάλιστα, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε ακόμη καλύτερη επίδοση από εκείνη στο exit poll της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, του Μαΐου.

Σε θρίλερ εξελίσσεται, στο μεταξύ, η είσοδος των μικρών κομμάτων στη Βουλή, καθώς 5 κόμματα δίνουν μάχη για το όριο του 3%. Σε σχέση με το πρώτο exit poll, η Ελληνική Λύση και το ΠΑΣΟΚ έχουν βελτιωμένη επίδοση, ενώ μειώνονται οι πιθανότητες εισόδου στη Βουλή του Μέρα25. Αναλυτικά:

Σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, έχουμε πιθανή είσοδο στη Βουλή των Σπαρτιατών, της Νίκης, της Πλεύσης Ελευθερίας και του Μέρα25.

Στις 20:30 θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για το τελικό αποτέλεσμα. Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00 και η συμμετοχή ήταν μειωμένη σε σχέση με τον Μάιο.

Made with Flourish

Τα πρώτα σχόλια των κομμάτων

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση των exit polls δήλωσαν τα εξής: «Aναμένουμε τα αποτελέσματα. Φαίνεται ότι η ΝΔ εξασφαλίζει ασφαλή αυτοδυναμία. Αυτό μάς κάνει να νιώθουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι επόμενες μέρες δεν είναι ημέρες πανηγυρισμών αλλά ημέρες δουλειάς. Δεν υπάρχει ούτε πίστωση χρόνου, ούτε μέρες για χάσιμο».

Τα πρώτα τους σχόλια μετά και την ανακοίνωση του Exit Poll των εκλογών της 25ης Ιουνίου έκαναν με τη σειρά τους πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι: «Το εκλογικό αποτέλεσμα, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων. Είχε προεξοφληθεί το εκλογικό αποτέλεσμα από τη μεγάλη διαφορά του Μαΐου. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή στους συσχετισμούς σε αυτή τη μεγάλη διαφορά. Ανησυχητική είναι η άνοδος της ακροδεξιάς σε περίπτωση που μπει στη Βουλή το κόμμα "Σπαρτιάτες" στη Βουλή» ανέφερε μεταξύ άλλων, εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατάι γαι τη διαχείριση καταστάσεων.

«Αν το αποτέλεσμα του exit poll αποτυπωθεί και στο επίσημο αποτέλεσμα της κάλπης, επιβεβαιώνει ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόσο στις εκλογές του Μαΐου όσο και σήμερα δεν ήταν καθόλου συγκυριακή επιλογή», σχολίασαν ηγετικά στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη όταν ανακοινώθηκε το exit poll. «Η ψήφος αυτή δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει κι επανακτά δεσμούς εμπιστοσύνης με τους προοδευτικούς πολίτες», προσέθεσαν τα ίδια στελέχη. Τόνισαν ότι «επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να καταστεί το ΠΑΣΟΚ η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση». Επιπλέον σημείωσαν το γεγονός πως «με τη αυξημένη παρουσία τόσων ακροδεξιών σχημάτων ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικού αναχώματος, είναι ακόμη μεγαλύτερος». Υπενθύμισαν ακόμη πώς ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία και δεν έκανε μικροπολιτική. «όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές» με την αναφορά-πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για "παραστρατημένους" της Χ.Α . «Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει ότι αυτές τις ψήφους εμείς δεν τις θέλουμε», υπογράμμισαν.

Τι είχε γίνει στις εκλογές του Μαΐου

Υπενθυμίζεται ότι μετά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, της 21ης Μαΐου τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider