Βαρουφάκης: Πόρτα-πόρτα από απόψε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρουφάκης: Πόρτα-πόρτα από απόψε
Η εισήγηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 ξεκίνησε με ένα ευχαριστώ «για τον ωραίο αγώνα που δίνουμε, και που θα δίνουμε όσο έχουμε ανάσα στα πνευμόνια μας».

«Πόρτα-πόρτα από απόψε. Γειτονιά-γειτονιά. Πλατεία-πλατεία. Για να μεταδώσουμε στους πολίτες το μήνυμα που αποδεικνύει ότι λάβαμε το δικό μας μήνυμα την 21 η Μάη. Ότι δεν λέμε στους ψηφοφόρους τι να κάνουν. Ότι τους θεωρούμε ώριμους συμπολίτες μας που ξέρουν καλύτερα απ’ όλους γιατί αυτή η φωνή πρέπει να είναι στη Βουλή.»

Έτσι έκλεισε την ομιλία του στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζοντας τα ενισχυμένα ψηφοδέλτια της παράταξης καθώς και το κεντρικό σύνθημα για τη νέα εκστρατεία ενώπιον των εκλογών της 25 ης Ιουνίου:

Θέλεις αυτή η φωνή να είναι στη Βουλή; Είναι στο χέρι σου #stis25MeRA25

Η εισήγηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 ξεκίνησε με ένα ευχαριστώ «για τον ωραίο αγώνα που δίνουμε, και που θα δίνουμε όσο έχουμε ανάσα στα πνευμόνια μας.» Έναν αγώνα, πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, που είναι πράγματι ωραίος επειδή αφορά ανθρώπους εκεί έξω που, ως επί το πλείστον, δεν μας γνωρίζουν αλλά που εμείς τους νιώθουμε, τους πονάμε, δεν δεχόμαστε να αποδεχτούμε τις ρυτίδες που σκάβει στα πρόσωπά τους η αγωνία για το πως θα τα βγάλουν πέρα, για τα σπίτια που χάνουν, για τα παιδιά και τα εγγόνια τους που φεύγουν.

Για ένα κόμμα της Αριστεράς, μια παράταξη που πασχίζει για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα, η εκλογή στη Βουλή δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο περιορισμού της Εξουσίας της Δεξιάς και, παράλληλα, προστασίας των απροστάτευτων».

Δίνοντας έμφαση στην καθοριστική σημασία της εισόδου του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή τόνισε:

Εξασφαλίζοντας άλλο ένα 0,38%, ώστε να μπούμε ξανά στη Βουλή, στερούμε βουλευτές από την «Μητσοτάκης ΑΕ». Ποτέ ένας τόσο εφικτός στόχος δεν θα μείωνε τόσο πολύ την κοινοβουλευτική δύναμη της Δεξιάς.

Πέραν του ότι θα περιορίσει την αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη, η είσοδος ενός μη πατερναλιστικού κόμματος της Αριστεράς στη Βουλή, όπως απέδειξαν οι λίγοι βουλευτές του

ΜέΡΑ25 τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φέρνει στη Βουλή τη φωνή των αγωνιστών και, παράλληλα, εκμαιεύει πληροφορίες και υλικό που μόνο από τη Βουλή μπορούν τα κινήματα να αντλήσουν ώστε να πληροφορούνται οι αγωνιστές εκεί έξω για πράγματα που δεν θα μάθαιναν ποτέ.

Επί πλέον, ένα τέτοιο κόμμα στη Βουλή είναι χρήσιμο ως καταλύτης της Ενότητας των Ασυμβίβαστων Αγωνιστών, της Ανιδιοτελούς Αριστεράς. Το έχουμε ήδη αποδείξει. Η απόδειξη είναι σήμερα σε αυτή την αίθουσα όπου βρισκόμαστε όλες και όλοι, ενωμένοι μετά από χρόνια χωριστών μονοπατιών, επειδή το ΜέΡΑ25 ήταν στη Βουλή!

Στον αγώνα των επόμενων εβδομάδων ριχνόμαστε τώρα, από σήμερα, με χαμόγελο και πείσμα. Και με ψηφοδέλτια ενισχυμένα, προϊόν ανασύνθεσης αλλά και νέων προσχωρήσεων

- Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετακινείται από την Αχαΐα και από την Β’ Πειραιά στις εξής περιφέρειες: Β3 (Νότιο Τομέα) Αθηνών, Α’ Αθήνας, και Α’ Θεσσαλονίκης (την οποία εκπροσώπησε στην προηγούμενη Βουλή).

- Η Σοφία Σακοράφα επιλέγει να παραμείνει επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δηλώνοντας έτσι την πίστη της ότι το «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» στοχεύει πολύ πιο ψηλά από το όριο του 3%.

- Ο Δημήτρης Στρατούλης μετακινείται από την Β3 στην Β’ Πειραιά.

- Ο Καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης μετακινείται από την δεύτερη θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας στη δεύτερη θέση της Β3 Αθηνών.

- Τη δεύτερη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας καταλαμβάνει η Πάολα Ρεβενιώτη, μετακινούμενη από την Α’ Αθήνας.

- Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μετακινείται από την τέταρτη θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας στη δεύτερη θέση της Α’ Θεσσαλονίκης.

- Την τέταρτη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας το καταλαμβάνει ο Μιχάλης Κριθαρίδης, μετακινούμενος από την Α’ Θεσσαλονίκης.

- Στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας εντάσσεται η μεγάλη μας ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου.

Ακόμα, πέντε συνοδοιπόροι εντάσσονται για πρώτη φορά ως υποψήφιοι σε τέσσερις μεγάλες εκλογικές περιφέρειας της επικράτειας – οι 4 εκ των οποίων στην τελευταία, τιμητική, θέση της περιφέρειας όπου θα κατέβουν:

- Ο ηθοποιός και συνοδοιπόρος Γιώργος Χρανιώτης, στην Α’ Αθήνας.

- Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης Μάκη (Θωμά) Μιχαλόπουλου, στην Α’ Θεσσαλονίκης.

- Οι Γιάννης Κουζής, Καθηγητής-Ερευνητής στο πεδίο της Εργασίας και στην προτελευταία θέση η Αλέκα Μακρή, Γυναικολόγος & Ακτιβίστρια στο χώρο του Φεμινισμού και της Αριστεράς, στη Β1 Περιφέρεια Αθήνας.

- H οικονομολόγος και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Νάντια Βαλαβάνη στο Ηράκλειο.

Πόρτα-πόρτα λοιπόν από απόψε. Γειτονιά-γειτονιά. Πλατεία-πλατεία. Κοντά στον κόσμο. Αδιαμεσολάβητα. Η άγρια ομορφιά της Δημοκρατίας έτσι βιώνεται, έτσι λειτουργεί: Δίνοντας στον κόσμο που έχει ανάγκη τον ριζοσπαστικό λόγο μας, και τις ατόφιες επαναστατικές αλήθειες που λέμε στη Βουλή, το έναυσμα να βάλει αυτή τη φωνή στη Βουλή. Όχι για τα αξιώματα αλλά μ’ ένα και μοναδικό στόχο: Την Ήττα της Δεξιάς, τη ρήξη με τα αίτια της Δεξιάς και, φυσικά, τον

μετασχηματισμό της κοινωνίας ώστε να εξαλείψει ο λόγος για να υπάρχει Δεξιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider