Μητσοτάκης στους πολιτικούς αρχηγούς: Στις 25 Ιουνίου οι δεύτερες κάλπες - Πότε διαλύεται η Βουλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στους πολιτικούς αρχηγούς: Στις 25 Ιουνίου οι δεύτερες κάλπες - Πότε διαλύεται η Βουλή
Η κυβέρνηση προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Συνάντηση Μητσοτάκη - ΠτΔ

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», τόνισε, μεταξύ άλλων, νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την οποία και παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις χθεσινές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα προωθητικό βήμα ωριμότητας ενώ επανέλαβε πως από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σαφές ότι δεν προκύπτει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε υποδεχόμενη τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο ότι της παρέδωσε τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα και ότι κάλεσε τον πρωθυπουργό για να του παραδώσει την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχοινάς για εκλογές: Το αποτέλεσμα είναι μια ξεκάθαρη αντίληψη της πολιτικής ενηλικίωσης του ελληνικού πολιτικού συστήματος

ΕΕ: Από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024 η διεξαγωγή των ευρωεκλογών

Βέλγιο: «Πολιτικός σεισμός» στις εκλογές με μεγάλη νίκη Μητσοτάκη», γράφουν τα εγχώρια ΜΜΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider