Τσακίρης: Στόχος μας, τα επόμενα 6 χρόνια το 80% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από ΑΠΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακίρης: Στόχος μας, τα επόμενα 6 χρόνια το 80% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από ΑΠΕ
Η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κοινωνία, όπως σημείωσε ο κ. Τσακίρης

Η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κοινωνία, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης μιλώντας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» ήταν από τις πρώτες εμβληματικές προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 για την οποία υπήρξε σημαντική ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις και ανέφερε ότι πρέπει να μένουμε προσηλωμένοι στην μεγάλη εικόνα του στόχου που θέλουμε να επιτύχουμε για την πράσινη και ψηφιακή οικονομία και όχι στα προβλήματα που εμφανίζονται στην διαδρομή. Ακόμη, ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ένας από τους βασικούς στόχους, είναι μέσα στα επόμενα 6 χρόνια το 80% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι υπόλοιποι ομιλητές στο πάνελ υπογράμμισαν την σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην πορεία μετάβασης και στην όσο το δυνατόν ταχύτερη προσαρμογή, την ανάγκη αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων και την ανάγκη άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO και ιδρυτής του Kariera.gr, ο Διονύσης Τσίτος διευθύνων σύμβουλος της Volton, ο καθηγητής Αλέξανδρος Κρητικός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επικεφαλής του Entrepreneurship Research Group του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου DIW, ο Γιάννης Σπυρόπουλος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, ο Θανάσης Μητσάκος, επικεφαλής του Τμήματος Επιθεωρήσεων Πληροφοριακών Συστημάτων στην TUV Austria Hellas και Γιώργος Πέτσης, γενικός διευθυντής DPort Services.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίτος ανέφερε ότι σε περίπου δέκα μέρες η Volton θα υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας της με την Vodafone για την τηλεφωνία ενώ η εταιρεία εξετάσει και νέες αγορές όπως της Κύπρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Τα τιμολόγια Μαΐου ανά κατηγορία πελατών

Eurostat: Κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος στην Ελλάδα το 2ο εξάμηνο 2022

B. Καραμούζης (Delphi): H Εθνική Τράπεζα στηρίζει ενεργά έργα και εταιρείες στον κλάδο του Τουρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider