Ουκρανία: Μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τις «δύσκολες προκλήσεις»

Newsroom
Μοιράσου το
Ουκρανία: Μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τις «δύσκολες προκλήσεις»
Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την προαγωγή του πρώην επικεφαλής των κρατικών σιδηροδρόμων, αναθέτοντάς του στο υπουργικό συμβούλιο την εποπτεία σημαντικών βιομηχανιών, σε έναν μικρό ανασχηματισμό που αποσκοπεί να ενισχύσει την κυβέρνηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με την ρωσική εισβολή.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε σήμερα την προαγωγή του πρώην επικεφαλής των κρατικών σιδηροδρόμων, αναθέτοντάς του στο υπουργικό συμβούλιο την εποπτεία σημαντικών βιομηχανιών, σε έναν μικρό ανασχηματισμό που αποσκοπεί να ενισχύσει την κυβέρνηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με την ρωσική εισβολή.

Ο Ολεξάντρ Καμούσιν διορίσθηκε υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών αφού συνέβαλε στο να λειτουργούν επιχειρησιακά όλη την περίοδο του πολέμου οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι, κατά την διάρκεια του οποίου έγιναν σύμβολο της ουκρανικής ανθεκτικότητας.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μιχαΐλο Φιόντοροφ καθιστώντας τον υπεύθυνο για τις καινοτομίες, την εκπαίδευση σε θέματα ανάπτυξης και την τεχνολογία, ενώ εξακολουθεί να ηγείται του υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Ο Φιόντοροφ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες της Ουκρανίας να εξασφαλίσει την χρήση της δορυφορικής υπηρεσίας ιντερνέτ Starlink από την εταιρεία SpaceX του δισεκατομμυριούχου Έλον Μάσκ.

Το ουκρανικό κοινοβούλιο υποστήριξε επίσης τον διορισμό του Οξέν Λισόβι στην θέση του υπουργού Παιδείας και Επιστημών. Ο Λισόβι ήταν επικεφαλής της Νέας Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας και εντάχθηκε στο στρατό μετά την ολοκληρωτική εισβολή της Μόσχας πέρυσι.

Η κυβέρνηση, εκτός από την προσπάθεια να καθοδηγήσει τη χώρα εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας, έχει ξεκινήσει προσπάθειες να εκσυγχρονίσει τη γραφειοκρατία της και να πατάξει τη διαφθορά, καθώς επιδιώκει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μπροστά μας δεν έχουμε λιγότερες προκλήσεις: τη νίκη στον πόλεμο, την ανοικοδόμηση, την ανάπτυξη της σύγχρονης εκπαίδευσης, την ανάπτυξη της ουκρανικής επιστήμης και βιομηχανίας» έγραψε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα νέα μέλη της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν υψηλούς και φιλόδοξους στόχους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Πούτιν-Σι: Ο «υπεύθυνος διάλογος» είναι η λύση για την Ουκρανία - «Επιτυχείς οι συνομιλίες»

Reuters: Η Ουκρανία θα παραλάβει οχήματα Abrams ήδη από το φθινόπωρο

Απαισιόδοξος ο Σολτς: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα