Qatargate: Παραμένει προφυλακισμένη για ακόμη 2 μήνες η Εύα Καϊλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Qatargate: Παραμένει προφυλακισμένη για ακόμη 2 μήνες η Εύα Καϊλή
H Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Παραμένει προφυλακισμένη για ακόμη 2 μήνες η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, όπως αποφασίστηκε την Παρασκευή (3/3) από το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Οι δικαστές του Εφετείου ήταν σκληροί απέναντι στην Εύα Καϊλή την προηγούμενη Τρίτη στην ακρόασή της, με τον εισαγγελέα να φέρεται να απαντά στις αναφορές της για το παιδί ότι «ούτως ή άλλως είναι έξω πατέρας του». Κατά την ίδια πηγή ο Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει συναντήσει ήδη μια φορά την κόρη του, η οποία συνεχίζει να μένει με τον παππού της αλλά μπορεί να επισκέπτεται τον πατέρα του.

Προφυλακισμένος παραμένει ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την πλευρά του ιδίου που επικαλείται η ΕΡΤ.

«Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να κρατήσει τον Mαρκ Ταραμπέλλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή γιατί, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του» τονίζει η ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται ότι «η μέση διάρκεια της λεγόμενης προληπτικής κράτησης στο Βέλγιο είναι λίγο περισσότερο από 3 μήνες, αλλά 3 μήνες φυλάκιση για έναν αθώο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι για έναν ένοχο. Και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση βασίζεται σε ιδιοτελείς κατηγορίες είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αυτό είναι προφανές».

«Τέλος, για να τον φέρουμε πιο κοντά στην οικογένειά του, παρά τον άδικο εγκλεισμό του, πετύχαμε να μεταφερθεί σύντομα σε μια φυλακή πιο κοντά στην οικογένειά του. Είναι καλά νέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφείο του ΟΣΕ – Φάρσα o συναγερμός στην Hellenic Train

Fast track και εξ αποστάσεως η νέα αξιολόγηση της χώρας από τους Θεσμούς

SpaceX: Νέο τετραμελές πλήρωμα έφθασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider