Qatargate: Σήμερα η απόφαση για την αποφυλάκιση ή όχι της Εύας Καϊλή - Τι θα υποστηρίξει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Qatargate: Σήμερα η απόφαση για την αποφυλάκιση ή όχι της Εύας Καϊλή - Τι θα υποστηρίξει
Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση

Η Εύα Καϊλή θα απολογηθεί ξανά για τη συμμετοχή στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς, Qatargate και σε λίγες ώρες θα βρεθεί ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφανθεί αν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, από τους δικηγόρους της Εύας Καϊλή, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα παραμείνει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή. Δηλαδή αναμένεται να υποστηρίξει ότι δε γνώριζε τίποτα για τη βαλίτσα και τα χρήματα και ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς.

Μένει πλέον να φανεί αν η εισαγγελία θα επηρεαστεί με τη συνεργασία του Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές και τι έχει ήδη πει. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ήδη το «κλίμα» είναι αρνητικό για την ίδια. Πάντως και οι δύο δικηγόροι της θα είναι αύριο μαζί της στη δικαστική αίθουσα.

Ο δικηγόρος των Βρυξελλών, ο Νίκος Κορογιαννάκης, αναφέρθηκε στην υπόθεση της Εύας Καϊλή και υπογράμμισε ότι η συμφωνία του Παντσέρι με τις Αρχές μπορεί να επηρεάσει και τη δική της θέση, καθώς τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο πρώην Ευρωβουλευτής θα επηρεάσουν την εξέλιξη της δίκης. Όπως πρόσθεσε, «φυσικά, όποιος είναι αθώος δεν έχει να φοβάται τίποτα, όποιος είναι ένοχος από χθες δεν θα πρέπει να κοιμάται καλά».

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Χθες τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέλεξαν τον Μαρκ Ανγκελ ως τον αντικαταστάτη της Εύας Καϊλή στη θέση του αντιπροέδρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΒΟΑΚ: Πώς «κουμπώνει» με λιμένα Σούδας και αεροδρόμιο Χανίων

Τέλος επιτηδεύματος: Οι μεγάλοι κερδισμένοι – Ποιοι γλιτώνουν έως 1.000 ευρώ - Πότε θα καταργηθεί

Αλλάζει πίστα η SKY express - Οι επιδόσεις ρεκόρ και τα σχέδια για την συνέχεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider