Qatargate: Ο Παντσέρι «έδωσε» τον Ταραντέλα - 20.000 ευρώ σε χάρτινες σακούλες κάθε 2-3 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Qatargate: Ο Παντσέρι «έδωσε» τον Ταραντέλα - 20.000 ευρώ σε χάρτινες σακούλες κάθε 2-3 μήνες
«Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες», φέρεται να δήλωσε ο Ιταλός

Νέες πληροφορίες για το Qatargate και τη δράση που είχε ο Αντόνιο Παντσέρι δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα Le Soir, «καίγοντας» τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, μιλώντας στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση.

.«Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο (σύντροφός της Εύας Καϊλή και συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο) Τζιόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες», φέρεται να δήλωσε ο Ιταλός κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Ο Παντσέρι ήταν ο ίδιος που προσφέρθηκε να πληρώσει τον Βέλγο ευρωβουλευτή: «Όταν έγινε μια συνάντηση με τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο Τζόρτζι και εγώ τον ρωτήσαμε εάν συμφωνούσε να υπερασπιστεί ορισμένες θέσεις και αν ήθελε να έχει διάφορα δώρα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων», μετέδωσε το skai.gr.

Η συμφωνία του Παντσέρι

Με τη συμφωνία που υπέγραψε με τις βελγικές αρχές ο Παντσέρι, αναλαμβάνει να ενημερώσει τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη για τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος, τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη, τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν, τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη, τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσε το κύκλωμα.

Η συμφωνία προβλέπει περιορισμένη ποινή για τον Παντσέρι, στην οποία περιλαμβάνονται φυλάκιση, πρόστιμο και κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, που προς το παρόν εκτιμώνται σε ένα εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας.

Τι σημαίνει για την Καϊλή η συμφωνία Παντσέρι

Σύμφωνα με πληροφορίες και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, είχε πιεστεί αρκετά τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να ομολογήσει.

Ωστόσο δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας δεν είναι εύκολο να υπογραφεί ακόμη μία συμφωνία, ανάλογη με αυτή του Παντσέρι με τις βελγικές αρχές, επομένως μάλλον «καίγονται» τόσο η ίδια, όσο και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Για την κ. Καιλή μένει να δούμε αν θα συνεχίσει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή, ότι δηλαδή είναι αθώα και πως για όλα έφταιγε ο σύντροφός της και ο Αντόνιο Παντσέρι.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου την Πέμπτη προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραταθεί η προφυλάκισή της ή αν θα αποφυλακιστεί.

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα και για την Εύα Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς εκλέγεται το μεσημέρι νέος αντιπρόεδρος, μετά την καθαίρεσή της.

Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα Le Soir, ο αντικαταστάτης της Εύας Καϊλή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Μαρκ Άνχελ του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος του Λουξεμβούργου.

Η ψηφοφορία είναι μυστική και η εκλογή απαιτεί απλή πλειοψηφία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Qatargate: Συμφωνία Παντσέρι με τις βελγικές αρχές για να πέσει «στα μαλακά»

gazzetta
gazzetta reader insider insider