Δημοσκόπηση Alco: Το 33% θέλει να δώσει 2η ευκαιρία στον Μητσοτάκη - Ενισχύεται η τάση για αυτοδυναμία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Alco: Το 33% θέλει να δώσει 2η ευκαιρία στον Μητσοτάκη - Ενισχύεται η τάση για αυτοδυναμία
Σαφές προβάδισμα 9 μονάδων του πρωθυπουργού στο ερώτημα αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα.

Την πρώτη δημοσκόπηση του 2023 διεξήγαγε η ALCO για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha με το πρώτο μέρος της να φανερώνει πως οι πολίτες έδειξαν ότι θα προτιμούσαν μία δεύτερη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα, οι πολίτες στο ερώτημα αν θεωρούν ότι το 2023 θα είναι καλύτερο για τις οικογένειες από το 2022, το 47% απάντησε πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα ή το ίδιο καλά. Για την ακρίβεια ευθύνεται η διεθνής κρίση λέει το 38% έναντι του 25% που απαντά η κυβέρνηση και 32% που εκτιμά ότι ευθύνονται και τα δύο.

Στην ερώτηση πώς ήταν η κυβέρνηση σε σχέση με αυτό που περίμεναν οι πολίτες: Καλύτερη απ' ότι περιμέναμε απάντησε το 21%, όσο την περίμεναν στο 12%, ενώ χειρότερη το 31%. Για το εάν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το 41% απάντησε πως θα ήταν χειρότερα, ενώ το 27% αναφέρει τα ίδια. Καλύτερα ψήφισε το 22%.

Σχετικά με το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, το 33% ήταν υπέρ του νυν πρωθυπουργού, το 24% υπέρ Τσίπρα, ενώ το 29% λέει κανένας από τους δύο.

Στο δίλημμα κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, το 46% απάντησε υπέρ της συνεργασίας, ενώ το 41% (από 37%) τάχθηκε υπέρ της αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ για κηδεία Κωνσταντίνου: Ο Μητσοτάκης υποκλίθηκε στην έκπτωτη βασιλεία

Μητσοτάκης για ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας: 700 εκατ. ευρώ η συνολική κρατική επένδυση

ΣΥΡΙΖΑ για ΚΥΣΕΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να διακινδυνεύσει ακόμη και την εθνική ασφάλεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider