«Τα ήξερε όλα η Εύα»: Αντιφάσεις στις καταθέσεις Καϊλή - Τζόρτζι για το Qatargate

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τα ήξερε όλα η Εύα»: Αντιφάσεις στις καταθέσεις Καϊλή - Τζόρτζι για το Qatargate
H Εύα Καϊλή αναφέρεται και σε μια άλλη βαλίτσα με χρήματα που βρισκόταν στο σπίτι, τα οποία, όπως είπε, «είχε δανειστεί ο Τζιόρτζι για την αγορά του διαμερίσματος»

Aντιφατική εικόνα για το κατά πόσο γνώριζε την προέλευση των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι τους δίνουν στις καταθέσεις τους στις δικαστικές Αρχές του Βελγίου η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Η μεν Ελληνίδα ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε το λόγο για τον οποίο συνελήφθη ο Τζόρτζι, ενώ εκείνος αναφέρει ότι η σύντροφός του γνώριζε, καθώς διέμεναν μαζί.

«Le Soir» και «La Repubblica» φέρνουν στο φως σημεία της κατάθεσης της διαγραμμένης από το ΠΑΣΟΚ ευρωβουλευτή που θα παραμείνει προφυλακισμένη τουλάχιστον έως τις 22 Ιανουαρίου για το σκάνδαλο του Qatargate. «Μετά τη σύλληψη του συζύγου μου, Φραντσέσκο Τζόρτζι, μπήκα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί είχε συλληφθεί. Αργότερα βρήκα τη βαλίτσα με τα χρήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, οπότε τηλεφώνησα στον πατέρα μου, ο οποίος κρατούσε την κόρη μου. Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα που είχε και το μπιμπερό. Τη μια βαλίτσα από τον Παντσέρι που φύλαγε ο σύζυγός μου. Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα ήταν με την κόρη μου γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα», φέρεται να υποστήριξε η Εύα Καϊλή.

Στη συνέχεια, η ίδια, σύμφωνα με την «La Repubblica», περιέγραψε τις προσπάθειές της να εντοπίσει τον Αντόνιο Παντσέρι στο τηλέφωνο, καθώς οι δύο Βέλγοι ευρωβουλευτές με τους οποίους επικοινώνησε, Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρένα, γνώριζαν το πού βρισκόταν. Πρόσθεσε επίσης ότι, εκτός από τη βαλίτσα, άνοιξε και το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού, γνωρίζοντας ότι ο σύζυγός της φύλαγε κάτι για το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι, πιθανόν για τον Αντρέα Κοτσολίνο.

Όπως αναφέρει η ιταλική «La Repubblica», η Εύα Καϊλή αναφέρεται και σε μια άλλη βαλίτσα με χρήματα που βρισκόταν στο σπίτι, τα οποία, όπως ανέφερε, «είχε δανειστεί ο Τζιόρτζι για την αγορά του διαμερίσματος». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το δάνειο για την αγορά του σπιτιού στις Βρυξέλλες ήταν στο όνομα της Εύας Καϊλή και τα μετρητά, «περίπου 50-60.000 ευρώ ήταν η συνεισφορά του Τζόρτζι».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απειλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Καμία επέκταση χωρικών υδάτων, ούτε 1 μίλι – Ισχύει το casus belli

Σταϊκούρας: «Βοηθάμε τους πολίτες με όσα αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός»

Κίνα: Μόλις ένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες - Στους 5.246 οι νεκροί

gazzetta
gazzetta reader insider insider