Μητσοτάκης σε Σύνοδο Κορυφής: Κοντά σε συμφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης σε Σύνοδο Κορυφής: Κοντά σε συμφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει σήμα στις αγορές ότι δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία».

Την ανάγκη συμφωνίας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «ελπίζω πως μετά πολλούς μήνες, σήμερα είτε τη Δευτέρα θα μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις μας. Είμαστε κοντά στο να μπορέσουμε να επιβάλλουμε ένα ανώτατο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου».

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει σήμα στις αγορές ότι δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Πρέπει να στηρίξουμε καταναλωτές και νοικοκυριά».

Μιλώντας για τα μέτρα ενεργειακής στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, είπε πως ι «σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μόνο τον Δεκέμβριο θα δοθούν 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για να στηρίξουμε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα αλλά και τους συμπολίτες που δικαιούνται επίδομα στήριξης για το πετρέλαιο θέρμανσης».

«Αυτές οι πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με αυτές όπως το καλάθι του νοικοκυριού αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας. Αφήνουμε πίσω τις άναθρες κραυγές της αντιπολίτευσης στηρίζοντας στο μέτρο του εφικτού νοικοκυριά και επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

IEA: Μειωμένα τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο, πριν τον πλαφόν της Δύσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider