Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής παρουσίασε νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής παρουσίασε νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ
Σκοπεύει στην προστασία των στοιχείων που δίνουν οι χρήστες του TikTok στην πλατφόρμα καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τα δεδομένα που μοιράζεται η ByteDance με την κυβέρνηση της Κίνας.

Ο Μαρκ Ρούμπιο, γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα, παρουσίασε την Τρίτη σχέδιο νόμου που θα μπορούσε να επιφέρει την απαγόρευση του TikTok της κινεζικής ByteDance στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Ρούμπιο, το σχέδιο νόμου σκοπεύει στην προστασία των στοιχείων που δίνουν οι χρήστες του TikTok στην πλατφόρμα καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τα δεδομένα που μοιράζεται η ByteDance με την κυβέρνηση της Κίνας.

«Πρόκειται για ένα app που συγκεντρώνει στοιχεία από δεκάδες εκατ. Αμερικανών, παιδιών και ενηλίκων, κάθε μέρα» ανέφερε ο Ρούμπιο σε ανακοίνωση του, σύμφωνα με το MarketWatch.

Υπενθυμίζεται πως μήνυμα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την απαγόρευση του TikTok στη χώρα έστειλε ένας από τους πέντε επιτρόπους της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ, Μπρένταν Καρ, τον Νοέμβριο,

Ο Καρ είχε αναφέρει πως «δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλος τρόπος προς τα μπροστά πέρα από την απαγόρευση» του TikTok, προσθέτοντας πως ανησυχεί για το κατά πόσο τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών του TikTok που παίρνει η ByteDance στην Κίνα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ανησυχία» στη Γερμανία για τις εξελίξεις στο Twitter - Ο Σολτς ρίχνει «άκυρο» στο TikTok

gazzetta
gazzetta reader insider insider