Πιέσεις προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την απαγόρευση του TikTok

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την απαγόρευση του TikTok
Πάνω από 200 εκατ. Αμερικανοί έχουν στα κινητά τους το app της TikTok, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για το ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο εθνικής ασφάλειας για τις ΗΠΑ.

Μήνυμα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την απαγόρευση του TikTok στη χώρα έστειλε ένας από τους πέντε επιτρόπους της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ, Μπρένταν Καρ, σε συνέντευξη του στο Axios.

Πρόκειται για το πιο «σκληρό» μήνυμα του Αμερικανού αξιωματούχου κατά της πλατφόρμας που ελέγχεται από την κινεζική ByteDance, την ώρα που πάνω από 200 εκατ. Αμερικανοί έχουν στα κινητά τους το app της TikTok και καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για το ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο εθνικής ασφάλειας για τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η FCC δεν έχει δικαιοδοσία για να να απαγορεύσει το TikTok, αλλά στο παρελθόν το Κογκρέσο έχει δράσει με βάση τις εκτιμήσεις της FFC για τις κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όπως με την Huawei.

H TikTok βρίσκεται σε συζητήσεις με το Συμβούλιο Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS) για το εάν η ByteDance θα έπρεπε να συστήσει μια αμερικανική εταιρεία για τη λειτουργία του TikTok στις ΗΠΑ.

Ο Καρ δήλωσε στο Axios πως «δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλος τρόπος προς τα μπροστά πέρα από την απαγόρευση» του TikTok, προσθέτοντας πως ανησυχεί για το κατά πόσο τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών του TikTok που παίρνει η ByteDance στην Κίνα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος είχε αποστείλει επιστολές στην Apple και την Google τον Ιούνιο ζητώντας από τους τεχνολογικούς κολοσσούς να αποσύρουν το TikTok λόγω των δεδομένων που στέλνονται στην Κίνα.

Οι δηλώσεις του Καρ έρχονται καθώς την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ρωσικής «προέλευσης» το 75% των κυβερνοεπιθέσεων στο β' εξάμηνο του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider