Σχοινάς για Κατάρ: «Πήρα δώρο μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχοινάς για Κατάρ: «Πήρα δώρο μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες»
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, πέρασε στην αντεπίθεση.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στον απόηχο του Qatargate εμφανίστηκε υπέρμαχος της διαφάνειας λέγοντας πως όσα tweets και δηλώσεις έκανε για το Κατάρ γενικώς, ήταν απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τις θέσεις της Κομισιόν.

«Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: δεν αυτοσχεδιάζουμε εδώ. Δόξα τω Θεώ που τα έγραψα στο Twitter. Μπορείτε να φανταστείτε τι είδους κριτική θα είχα δεχτεί αν δεν είχα γράψει στο Twitter όλα όσα έκανα όλα όσα είπα στο φως της ημέρας» επεσήμανε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Politico.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε πως είναι απαραίτητο να εκπροσωπηθεί η Ευρώπη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεδομένης της διεθνούς σημασίας και του συμβολικού ρόλου της επανεκκίνησης του Mουντιάλ μετά την πανδημία.

«Η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να λείπει από την περίσταση», εξήγησε, ενώ ερωτηθείς ευθέως αν είχε λάβει ποτέ δώρα από το Κατάρ, απάντησε πως: «Ναι, έχω λάβει μία μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες». «Νομίζω ότι τα άφησα και τα δύο στον οδηγό που με πήγε στο γήπεδο» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής και πολύ απλός γιατί νομίζω ότι αυτή είναι η στιγμή το απαιτεί. Κατά τη διάρκεια του έτους, όλες οι δημόσιες δηλώσεις μου για το Κατάρ είναι πλήρως, 100% συμβατές με τη θέση της Επιτροπής» ανέφερε ο Έλληνας Επίτροπος στην αρχική του τοποθέτηση από το Στρασβούργο, όπου συνεδρίαζε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι η υπόθεση της Καϊλή χαρακτηρίζει το σύνολο του κόμματός της

Καθαιρέθηκε η Καϊλή από αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής - Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ έχει κατασχεθεί

Την Τετάρτη ενώπιον του προδικαστικού τμήματος η Εύα Καϊλή και άλλοι τρεις συλληφθέντες

gazzetta
gazzetta reader insider insider