«Βόμβα» από Ρωσία: «Η Πολωνία ετοιμάζεται να προσαρτήσει τη δυτική Ουκρανία»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βόμβα» από Ρωσία: «Η Πολωνία ετοιμάζεται να προσαρτήσει τη δυτική Ουκρανία»
«Η Πολωνία εντείνει τις προετοιμασίες για κατάληψη εδαφών στη δυτική Ουκρανία», ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών.

«Η Πολωνία εντείνει τις προετοιμασίες για την κατάληψη εδαφών στη δυτική Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

«Οι πληροφορίες που έλαβε η SVR δείχνουν ότι η Βαρσοβία επιταχύνει τις προετοιμασίες για την προσάρτηση εδαφών της Δυτικής Ουκρανίας: των εδαφών του Λβιβ, του Ιβάνο-Φρανκίβσκ και του μεγαλύτερου μέρους του Τερνοπόλ της Ουκρανίας», τόνισε.

Ταυτόχρονα, η Βαρσοβία επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε αυτά τα εδάφη προκειμένου να «διασφαλίσει τη νομιμότητα των σχεδιαζόμενων προσαρτήσεων».

Σύμφωνα με τον Ναρίσκιν, η Βαρσοβία σκοπεύει να προχωρήσει σε προβοκάτσιες λόγω των φόβων ότι το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα τον χειμώνα. Μάλιστα, η επιθετική όπως την χαρακτηρίζει απόφαση του προέδρου Αντρέι Ντούντα, δεν λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα τόσο των Ουκρανών όσο και των Πολωνών πολιτών.

Επιπλέον, όπως εξήγησε ο επικεφαλής του SVR, στην Πολωνία είναι βέβαιοι ότι αξίζουν «γενναιόδωρη αποζημίωση» για τη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, αλλά και την παροχή καταφυγίων στους Ουκρανούς πρόσφυγες, μετά και το πρόσφατο περιστατικό με την πτώση πυραύλου που η Βαρσοβία κλήθηκε να το «καταπιεί» χωρίς αντίδραση, μετά τις σχετικές παροτρύνσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Ναρίσκιν προειδοποίησε τη Βαρσοβία να μην προσπαθήσει να προσαρτήσει ουκρανικά εδάφη, τονίζοντας πως η ιστορία «είναι γεμάτη με πικρά παραδείγματα συγκρούσεων μεταξύ Πολωνών και Ουκρανών εθνικιστών» και προέτρεψε την ηγεσία της Βαρσοβίας να επαναλάβει τα ίδια παθήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Η ΕΕ έχει μεγάλη εξάρτηση από Ρωσία για LNG και πληρώνει δισ. για αυτό

Ρωσία: Το εμπάργκο της ΕΕ «σπρώχνει» τις εξαγωγές πετρελαίου της Lukoil στην Κασπία και τον CPC

Η Κομισιόν προτείνει ειδικό δικαστήριο για τη δίωξη του εγκλήματος της επιθετικότητας της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider