«Καταστολή» των «εχθρικών δυνάμεων» μετά τις διαδηλώσεις εξετάζει το Πεκίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καταστολή» των «εχθρικών δυνάμεων» μετά τις διαδηλώσεις εξετάζει το Πεκίνο
Το κύριο όργανο ασφαλείας ζητεί την «καταστολή» των «εχθρικών δυνάμεων» μετά τις διαδηλώσεις στην Κίνα.

Το κύριο κινεζικό όργανο ασφαλείας ζήτησε σήμερα την «καταστολή» των «εχθρικών δυνάμεων», μετά τις διαδηλώσεις κατά των υγειονομικών περιορισμών και υπέρ περισσότερων ελευθεριών στις μεγάλες πόλεις της Κίνας.

Η Επιτροπή πολιτικών και δικαστικών υποθέσεων του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος, η οποία έχει την εποπτεία των δυνάμεων της τάξης στη χώρα, δήλωσε ότι είναι «απαραίτητο να κατασταλούν οι δραστηριότητες παρείσφρησης και δολιοφθοράς των εχθρικών δυνάμεων βάσει του νόμου», σύμφωνα με τα πρακτικά συνεδρίασης, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η πολιτική μηδενικής COVID του Πεκίνου έχει αποτέλεσμα να παραμείνει ο επίσημος απολογισμός των θανάτων στην Κίνα σε χιλιάδες, έναντι τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αυτό έχει συμβεί με το κόστος του περιορισμού εκατομμυρίων ανθρώπων για μακρά διαστήματα στο σπίτι. Αυτό έχει προκαλέσει εκτεταμένη διαταραχή και ζημιά στην οικονομία της Κίνας.

Νωρίτερα στην πανδημία, ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα ήταν σε κοινή θέα καθώς επιδίωξαν να τονίσουν το γεωπολιτικό βάρος των χωρών τους μέσω της διανομής εμβολίων.

Η αντίδραση στους περιορισμούς της COVID είναι ένα πλήγμα στις προσπάθειες της Κίνας να εξαλείψει τον ιό, που μολύνει αριθμό ρεκόρ ανθρώπων αφού μεγάλα τμήματα του πληθυσμού θυσίασαν το εισόδημα, την κινητικότητα και την ψυχική υγεία τους προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωσή του.

Στη διάρκεια της θητείας του ο Σι επέβλεψε την καταστολή των διαφωνούντων και τη διεύρυνση ενός συστήματος κοινωνικής επιτήρησης με τη χρήση της υψηλής τεχνολογίας που έχει καταστήσει πιο δύσκολη και πιο ριψοκίνδυνη την πραγματοποίηση διαδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Η εμμονή του πρόεδρου Σι με την ασφάλεια υποσκάπτει τα οικονομικά θεμέλια της χώρας

Η άγραφη λευκή κόλλα χαρτιού σύμβολο για τους διαδηλωτές στην Κίνα

Έξαλλη η Μόσχα με δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου για «βάναυσους» Ρώσους στρατιώτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider