Οικονόμου: Το ελληνικό κράτος δεν χρησιμοποίησε ποτέ το Predator

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Το ελληνικό κράτος δεν χρησιμοποίησε ποτέ το Predator
Καμία υπηρεσία του ελληνικού κράτους δεν έκανε χρήση του Predator δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών, ενώ πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Καμία υπηρεσία του ελληνικού κράτους δεν έκανε χρήση του Predator δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών, ενώ πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο κος. Οικονόμου υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αναζητά απαντήσεις πάνω στο θέμα και πως ζητά από τη δικαιοσύνη να μη μείνει καμία σκιά, ενώ συμπλήρωσε πως τέτοιου είδους κακόβουλα λογισμικά υπάρχουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

«Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι καμία ελληνική αρχή ασφαλείας δεν τα διαθέτει και δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ. Η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος δεν είχε καμία συναλλαγή με εταιρείες που παράγουν, εμπορεύονται και διακινούν αυτά τα λογισμικά. Η ΕΥΠ ούτε άμεσα ούτε έμμεσα έχει κάνει χρήση αυτού του λογισμικού«, δήλωσε.

«Υπήρχαν συγκεκριμένοι περιορισμοί στο τι μπορεί να πει κανείς δημόσια σε σχέση με το πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών ασφαλείας. Η κυβέρνηση λέει ότι η υπόθεση αυτή, η οποία επιχειρείται από κάποιους να αποτελέσει μονοθεματική ατζέντα στο δημόσιο διάλογο, οφείλει να διερευνηθεί σε όλο της το βάθος από την ελληνική δικαιοσύνη».

Άλλο οι επισυνδέσεις, άλλο οι υποκλοπές με κακόβουλα λογισμικά

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως άλλο είναι οι νόμιμες επισυνδέσεις και άλλο οι υποκλοπές με κακόβουλα λογισμικά, ενώ επισήμανε πως η υπόθεση των υποκλοπών πλήττει διπλά την κυβέρνηση. Από τη μία δημιουργούνται σκιές, από την άλλη «τα ονόματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια – εάν ευσταθούν οι λίστες – δείχνουν ένα πυρήνα ανθρώπων στο πολύ στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Η κριτική που γίνεται ένα μία κριτική που πρέπει να λάβει το εξής υπόψη της: ποια χώρα έχει βρει άκρη σχετικά με τα κακόβουλα λογισμικά;».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, η κυβέρνηση είναι κι εκείνη θύμα αυτής της υπόθεσης.

«Μα τι να φοβηθεί ο πρωθυπουργός; Που βγήκε από την πρώτη στιγμή και είπε τα πράγματα με το όνομά τους, πήρε αποφάσεις, απέδωσε ευθύνες, απομάκρυνε άτομα. Θεσμικά αντιμετώπισε το ζήτημα. Διαπιστώθηκαν λάθη, θεσμικές αδυναμίες που έχρηζαν διόρθωσης. Έτσι έδρασε ο πρωθυπουργός, αποδίδοντας ευθύνες εκεί που έπρεπε και με θεσμικές παρεμβάσεις».

«Η Ελλάδα αντιτίθεται στις τρομοκρατικές ενέργειες»

Τέλος, σχετικά με τις κατηγορίες της Τουρκίας αναφορικά με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ο κος. Οικονόμου τις χαρακτήρισε «ως ανυπόστατες και παράλογες». Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία, μέσω δηλώσεων αξιωματούχων της, στοχοποίησε τις ΗΠΑ, τους Κούρδους και την Ελλάδα για την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

«Η Ελλάδα έχει διαρκές ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας και αντιτίθεται στις τρομοκρατικές ενέργειες -τις αποτρόπαιες και καταδικαστέες αυτές ενέργειες- οπουδήποτε κι αν συμβαίνουν παντού στον κόσμο» σημείωσε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, συμπληρώνοντας πως «Αντιτίθεται και σε κάθε αναθεωρητική λογική, η οποία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και το Διεθνές Δίκαιο. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και καταδικάσαμε το συγκεκριμένο περιστατικό στην Τουρκία. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τα συλλυπητήριά του, για τους ανθρώπους που χάθηκαν, στις οικογένειές τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «Η χώρα δεν σχετίζεται με τον οποιοδήποτε τρόπο με αυτού τους είδους τα περιστατικά. Είναι εντελώς έξω από κάθε λογική και από κάθε αξιακό πλαίσιο με το οποίο συμπεριφέρεται η ελληνική πλευρά, το να δίνεται ότι υπάρχει η παραμικρή υποψία πως η χώρα μπορεί να παρέχει την οποιαδήποτε στήριξη σε αυτού του είδους τις ενέργειες. Πρόκειται για εντελώς ανυπόστατες, παράλογες κατηγορίες. Είμαστε σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Είναι δολοφονικές πράξεις που στρέφονται εναντίον αθώων ανθρώπων και της σταθερότητας. Υπονομεύουν κάθε ενέργεια που πρέπει να γίνεται προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Είναι τεράστιο ατόπημα της Τουρκίας να προσπαθεί να συνδέσει τέτοιου είδους αποτρόπαια και καταδικαστέα περιστατικά που συμβαίνουν στο εσωτερικό της με οτιδήποτε άλλο. Είναι κι αυτό άλλο ένα βήμα προς μια τακτική απόλυτης σύγχυσης, την οποία ακολουθεί η Άγκυρα και δεν την έχει οδηγήσει πουθενά όλο το προηγούμενο διάστημα. Όλες αυτές οι ανυπόστατες κατηγορίες, είτε αφορούν στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, είτε αφορούν στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο, με το ό,τι επικρατεί στο Αιγαίο ή και με την ίδια την Ιστορία, δεν οδηγούν πουθενά. Η χώρα μας τις αποδομεί επειδή τα επιχειρήματά της στηρίζονται σε πραγματικά περιστατικά, σε ντοκουμέντα, πάντοτε στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και στην ιστορική παράδοση που έχει αναπτύξει η Ελλάδα. Η χώρα μας είναι ένα Κράτος που έχει ανοιχτό μέτωπο με αυτού του είδους τις αποτρόπαιες και καταδικαστέες πράξεις. Δεν προσφέρει, ούτε πρόσφερε ποτέ -σε καμία περίπτωση- κανενός είδους κάλυψη σε όσους διαπράττουν αυτού του είδους τα φρικτά εγκλήματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ανεύθυνες» οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας εναντίον των ΗΠΑ

Τουρκία: Οι πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών στην Κωνσταντινούπολη

ΗΠΑ: Η εκλεκτή του Τραμπ στην Αριζόνα απέτυχε να εκλεγεί κυβερνήτης της Πολιτείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider