Η μαφία και τα... ρέιβ πάρτυ στο «στόχαστρο» της Μελόνι - Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μαφία και τα... ρέιβ πάρτυ στο «στόχαστρο» της Μελόνι - Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
Μαφία, ρέιβ πάρτυ και μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί στο μικροσκόπιο της νέας πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Η Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε νέους κανονισμούς για να τηρείται η ισόβια κάθειρξη για εγκλήματα που σχετίζονται με τη μαφία αλλά και την καταστολή των μη εξουσιοδοτημένων ρέιβ πάρτι.

«Είμαι περήφανη που το πρώτο διάταγμα που εγκρίθηκε από αυτή την κυβέρνηση αφορά τη δικαιοσύνη, αυτό είναι πολύ συμβολικό για μένα», ανέφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στη Ρώμη σύμφωνα με το Βloomberg.

Το διάταγμα που εγκρίθηκε τη Δευτέρα κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου καθιστά δυσκολότερη την αποφυλάκιση κατάδικων που συνδέονται με τη μαφία και εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης ενώ τα παράνομα ρέιβ πάρτι θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως και έξι ετών.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε τους τυφλούς όσον αφορά την ασφάλεια», τόνισε η Μελόνι, ενώ η επικαιροποιημένη πρόβλεψη για τον προϋπολογισμό θα γνωστοποιηθεί την Παρασκευή, με την κυβέρνηση να δίνει «μάχη με τον χρόνο».

Ο πρώτος νόμος για τον προϋπολογισμό πρόκειται να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης ελέω της ενεργειακής κρίσης και να εισαγάγει μικρές φορολογικές περικοπές.

Παράλληλα, γιατροί και οι νοσοκόμοι που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού από αύριο θα μπορούν να ξαναρχίσουν να εργάζονται, μια απόφαση που αφορά τέσσερις χιλιάδες άτομα, εν μέσω των χρόνιων ελλείψεων του συστήματος υγείας της γειτονικής χώρας.

Στα νοσοκομεία της χώρας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι προστατευτικές μάσκες, με τη Μελόνι να αναφέρει πως «στην Ιταλία, μέχρι τώρα, είχαμε τεράστια σύγχυση στο θέμα του κορονοϊού και θα πρέπει να δουλέψουμε με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης των πολιτών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Κατά 2,6% αναπτύχθηκε η οικονομία στο γ' τρίμηνο

Μητσοτάκης: Aναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας

Αλ. Τσίπρας: Θα γίνουν εκλογές με ενεργό το κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων;

gazzetta
gazzetta reader insider insider