ΝΔ: Να τοποθετηθεί ο κ. Ανδρουλάκης για συγκυβέρνηση με τους Τσίπρα - Βαρουφάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΔ: Να τοποθετηθεί ο κ. Ανδρουλάκης για συγκυβέρνηση με τους Τσίπρα - Βαρουφάκη
«Αναμένουμε την τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη για το πόσο αναγκαία θεωρεί τη συγκυβέρνηση με τους κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη».

Tην τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη για το πόσο αναγκαία θεωρεί τη συγκυβέρνηση με τους κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη αναμένει η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως "αναγκαίο για τη χώρα", το σενάριο που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μετά την κάλπη της απλής αναλογικής, με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ», τονίζει η ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα προσθέτει πως ο κ. Βαρουφάκης έχει ήδη τοποθετηθεί θετικά, «αν είναι να ξαναπιάσουν το νήμα εκεί που το άφησαν το 2015».

«Το πόσο αναγκαίο είναι αυτό για τη χώρα, το θυμούνται με φρίκη οι Έλληνες» προσθέτει η ΝΔ και καταλήγει πως «αναμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη για το πόσο αναγκαία θεωρεί τη συγκυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη».

«Αυτό το οποίο έχετε καταφέρει είναι να πετύχετε την τέλεια πολιτική σας απομόνωση. Μια απομόνωση που έγινε ορατή από τις απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, το ρεαλιστικό και αναγκαίο πολιτικό σενάριο, το να προκύψει μια αριστερή, προοδευτική πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, ως τερατογένεση. Τερατογένεση είναι αυτό το οποίο υλοποιείτε εσείς αυτή τη στιγμή μέσα από την κυβερνητική σας πολιτική. Αντί να "ακούτε" τους αντιπάλους σας θα έπρεπε να ακούτε την κοινωνία» είχε αναφέρει στην ομιλία του ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, στη συζήτηση για την λειτουργία της ΕΥΠ.

«Θεωρώ ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφικό σύστημα για τη χώρα. Η εκτίμηση μου ότι θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές προκύπτει από τα απλά μαθηματικά. Αριθμητικά αν επιχειρούσαμε να προβάλλουμε τα σημερινά δεδομένα από τις δημοσκοπήσεις, θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα. Θα συνιστά πολιτική τερατογέννεση. Γι' αυτό η πρώτη κάλπη έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία. Θα πρέπει να είναι σκαλοπάτι να διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και να εξηγήσουμε γιατί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που δεν είναι ανάγκη μονοκομματική μπορεί να οδηγήσει τη χώρα με σταθερότητα και ασφάλεια» είχε σημειώσει από τη ΔΕΘ ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης εμπλέκει το ΚΚΕ σε ανυπόστατα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας

ΝΔ: Οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι βαθιά πολιτισμικές

Τσίπρας: Το καθεστώς Μητσοτάκη θα πέσει από τους αγώνες της νέας γενιάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider