Ρωσία: «Γελοίοι» οι περιορισμοί της βίζας από την ΕΕ - «Βάζουν εμπόδια στην Gazprom»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: «Γελοίοι» οι περιορισμοί της βίζας από την ΕΕ - «Βάζουν εμπόδια στην Gazprom»
Το Κρεμλίνο προειδοποίησε για αντίποινα, λέγοντας πως η κίνηση της ΕΕ «θα κάνει πιο δύσκολη την κατάσταση και για τους Ευρωπαίους».

Υψηλούς τόνους κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τόσο για τους περιορισμούς στην κίνηση Ρώσων πολιτών σε χώρες της ΕΕ όσο και για τις κατηγορίες των Ευρωπαίων για τη διακοπή των ροών αερίου μέσω της Gazprom.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Κρεμλίνο, δήλωσε για την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να αναστείλουν τη συμφωνία του 2007 με τη Ρωσία για την έκδοση βίζας, πως «είναι γελοία κα θα επηρεάσει αρνητικά τους Ρώσους πολίτες».

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ συμφώνησαν χθες να αναστείλουν πλήρως τη συμφωνία αυτή με τη Ρωσία, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα χρειάζεται να περιμένουν περισσότερο και να πληρώνουν περισσότερο για την έκδοση βίζας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πεσκόφ προειδοποίησε για αντίποινα, λέγοντας πως η κίνηση της ΕΕ «θα κάνει πιο δύσκολη την κατάσταση και για τους Ευρωπαίους».

Για την Gazprom

Στη συνέχεια, ο συνεργάτης του Πούτιν απάντησε στις κατηγορίες για το ότι το Κρεμλίνο εργαλειοποιεί τις ροές φυσικού αερίου, μέσω της διακοπής στις ροές φυσικού αερίου της Gazprom δια του αγωγού Nord Stream 1.

Υπενθυμίζεται πως οι ροές αερίου μέσω του αγωγού έχουν διακοπεί από την Τετάρτη έως και την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, με την Gazprom να επικαλείται λόγους συντήρησης.

Ο Πεσκόφ είπε πως η ΕΕ θέτει εμπόδια στη λειτουργία του αγωγού, καθώς οι κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία εμποδίζουν την Siemens Energy από το να συντελέσει τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που χρειάζεται ο αγωγός.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κίνδυνος ολικού κλεισίματος του Nord Stream 1, ο Πεσκόφ είπε πως αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να απευθυνθεί στην Siemens και την Gazprom.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία εξετάζει την αγορά ξένων νομισμάτων, αξίας 70 δισ. δολαρίων, για να «φρενάρει» το ρούβλι

Deutsche Bank: Στην κορυφή το Χρηματιστήριο της Ρωσίας τον Αύγουστο - Πώς στάθηκε το ΧΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider