Βορίδης: Aνακατανομή εδρών μετά την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ - Πώς και πότε θα γίνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βορίδης: Aνακατανομή εδρών μετά την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ - Πώς και πότε θα γίνει
Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, αποκρίθηκε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει πει και έχει εξηγήσει και το σκεπτικό του για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και αυτό είναι το τέλος της τετραετίας».

Στην ανακατανομή των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες, βάσει των αποτελεσμάτων της απογραφής, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης σχολιάζοντας πως το Υπ. Εσωτερικών δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή ενέργεια πριν τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος από την ΕΛΣΤΑΤ, με τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής. «Μετά από αυτό, εκδίδεται άλλο Προεδρικό Διάταγμα για την ανακατανομή των εδρών της Βουλής» πρόσθεσε.

«Δημοσιεύθηκε ήδη ένα Προεδρικό Διάταγμα για αύξηση των βουλευτών Επικρατείας από 12 σε 15 έδρες», σημείωσε, λέγοντας πως έτσι κι αλλιώς θα υπάρξουν αλλαγές στον εκλογικό χάρτη, προσθέτοντας, σε σχέση και με την απογραφή ότι «η εκτίμηση είναι από την ΕΛΣΤΑΤ ότι γύρω στον Δεκέμβριο θα υπάρξει το Προεδρικό Διάταγμα με τα οριστικά αποτελέσματα. Ο νόμος λέει πως το Προεδρικό Διάταγμα για την ανακατανομή των εδρών πρέπει να γίνει το αργότερο έναν χρόνο μετά από την τελευταία απογραφική πράξη. Η τελευταία απογραφική πράξη έγινε τον Μάρτιο του 2022, οπότε, το σχετικό, το Προεδρικό Διάταγμα πρέπει να βγει έως τον Μάρτιο του 2023. Εγώ εκτιμώ ότι εφόσον βγει το Προεδρικό Διάταγμα από την ΕΛΣΤΑΤ, θα πρέπει να γίνει σύντομα η ανακατανομή των εδρών».

Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, αποκρίθηκε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει πει και έχει εξηγήσει και το σκεπτικό του για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και αυτό είναι το τέλος της τετραετίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απογραφή 2021: Στα 10.432.481 ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας -Μειώθηκε κατά 3,5% από το 2011

«Γκάζι» στις εισπράξεις φόρων-Επιστρεπτέας τον Ιούλιο - Ελπίδες για την πορεία των εσόδων

Δουλεύουμε έξι μήνες το χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider