Δένδιας από Σούδα: Χτίζουμε την πιο ισχυρή Ελλάδα που είδαμε ποτέ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας από Σούδα: Χτίζουμε την πιο ισχυρή Ελλάδα που είδαμε ποτέ
Νίκος Δένδιας
Έλληνες και Αμερικανοί πιλότοι εκπαιδεύτηκαν μαζί για δεύτερη συνεχή χρονιά «πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Μέσα από τις διαρκείς κρίσεις, την αυτοθυσία, την προσπάθεια, την αυταπάρνηση και βασισμένοι όλοι μας στο υστέρημα του ελληνικού λαού, χτίζουμε την πιο ισχυρή Ελλάδα που είδαμε ποτέ», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ομιλία του στην αεροπορική βάση της Σούδας, στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της Διμερούς Διακλαδικής Συνεκπαίδευσης Ελλάδας-ΗΠΑ «POSEIDON'S RAGE 22».

«Είμαστε σήμερα εδώ στην Κρήτη, στα Χανιά, μαζί με τον Υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κ. Φλώρο, τον Αρχηγό της Αεροπορίας και τον Πρέσβη των ΗΠΑ, κ. Tsunis, για να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα.

Ένα μήνυμα ότι οι ΗΠΑ και η Ελληνική Δημοκρατία στέκονται μαζί απέναντι στον αναθεωρητισμό, απέναντι σε οτιδήποτε απειλεί την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα των χωρών. Στέκονται μαζί εν ονόματι της προστασίας του Διεθνούς Δικαίου, βασισμένοι στα εξαιρετικά μηχανήματα που βλέπετε γύρω μας, αλλά κυρίως στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που συνεργάστηκαν σε διάφορες σημαντικές ασκήσεις τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ξαναλέω, αυτό το οποίο γίνεται είναι μία άσκηση που υποδηλώνει τη θέλησή μας να προστατεύσουμε τις αξίες της δημοκρατίας, της σταθερότητας, της ασφάλειας, της εδαφικής ακεραιότητας.»

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Έλληνες και Αμερικανοί πιλότοι εκπαιδεύτηκαν μαζί για δεύτερη συνεχή χρονιά «πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων και ένα ευρύ φάσμα αποστολών, αλλά με έναν μόνο στόχο: Τη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της δημοκρατίας».

Σημείωσε, δε, πως αυτή ήταν η πρώτη εκπαίδευση με πραγματικά πυρά των F-35 στην Ευρώπη και η πρώτη ανάπτυξη ολόκληρης μοίρας σε άλλη βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Όστιν: Οι ΗΠΑ εκτιμούν τη διμερή αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider