Ευρωκοινοβούλιο: Στηρίζει τον «πράσινο» χαρακτήρα των επενδύσεων στο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωκοινοβούλιο: Στηρίζει τον «πράσινο» χαρακτήρα των επενδύσεων στο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια
Ακολουθώντας τη σχετική εισήγηση που είχε κάνει η Κομισιόν.

Τελευταία ενημέρωση: 15:39

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε την Τετάρτη την έγκριση του στο να θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον οι επενδύσεις στο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια, δύο πηγές ενέργειας που έχουν αναγνωριστεί ως απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στη σημερινή ψηφοφορία στο Στρασβούργο, δεν βρέθηκαν οι ψήφοι των 353 ευρωβουλευτών που χρειάζονταν για να ακυρωθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το αμφιλεγόμενο κείμενο, το οποίο κατέθεσε τον Ιανουάριο η Κομισιόν, χαρακτήριζε «βιώσιμες» κάποιες επενδύσεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια -- τα οποία δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα-- ή εργοστάσια φυσικού αερίου, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες.

Δικαστικά μέτρα από την Αυστρία

Σημειώνεται πως η υπουργός Κλιματικής Προστασίας της Αυστρίας, Λεονόρε Γκεβέσλερ, ανακοίνωσε πως θα προσφύγει νομικά κατά της απόφασης της ΕΕ

«Ιδιαίτερα με τον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία, δεν μπορούμε να έχουμε ένα πρόγραμμα πράσινου ξεπλύματος των επενδύσεων στην πυρηνική ενέργεια και το ορυκτό αέριο», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Γκεβέσλερ. «Η πυρηνική ενέργεια και το φυσικό αέριο δεν συμβάλλουν στην κλιματική προστασία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Έκτακτη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας στις 26 Ιουλίου - Σχέδιο «άμυνας» για το ρωσικό αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider