ΗΠΑ για αμβλώσεις: Ο Μπάιντεν εξετάζει «λύσεις» μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ για αμβλώσεις: Ο Μπάιντεν εξετάζει «λύσεις» μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, Καρίν Ζαν-Πιέρ, είπε ότι «τίποτα δεν μπορεί να καλύψει το κενό που έχει δημιουργήσει αυτή η απόφαση».

Στον απόηχο των εξελίξεων που έχει προκαλέσει η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για απαγόρευση των αμβλώσεων σε πολιτείες της χώρας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο.

Η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, Καρίν Ζαν-Πιέρ, είπε ότι «τίποτα δεν μπορεί να καλύψει το κενό που έχει δημιουργήσει αυτή η απόφαση.

Ο μοναδικός τρόπος είναι να δράσει το Κογκρέσο» ανέφερε η συνεργάτιδα του Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι αναμένει προκλήσεις για τις αποφάσεις ορισμένων πολιτειών, επί των μετακινήσεων γυναικών που θέλουν να κάνουν άμβλωση.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, την τέταρτη σε πληθυσμό στη χώρα (20 εκατομμύρια κάτοικοι), πολιτικοί και επαγγελματίες υγείας προετοιμάζονται εδώ και εβδομάδες για το θάψιμο του δικαιώματος στην εκούσια διακοπή της εγκυμοσύνης από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Και στην πολιτεία αυτή που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, αναμένουν τώρα συρροή γυναικών από συντηρητικές πολιτείες του νότου και του κεντρικού τμήματος της χώρας, ορισμένες από τις οποίες απαγόρευσαν αμέσως χθες, Παρασκευή, τις αμβλώσεις στο έδαφός τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμβλώσεις: Ο Μακρόν θέλει να κατοχυρώσει το δικαίωμα των γυναικών στο Σύνταγμα της Γαλλίας

Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Δημιουργία «καταφυγίων» που θα εγγυώνται το δικαίωμα των γυναικών

Οι ΗΠΑ προς μεγάλη δικαστική μάχη για την φαρμακευτική διακοπή της κύησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider