Ο Πούτιν έτοιμος για ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Πούτιν έτοιμος για ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat θα είναι έτοιμοι για να χρησιμοποιηθούν στο τέλος του έτους.

Την πρόθεση του για να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, εν μέσω της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις του την Τρίτη.

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, «θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εν δυνάμει στρατιωτικές απειλές και κινδύνους», είπε ο Πούτιν σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι οι νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat, που δοκιμάσθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι μπορούν να φέρουν 10 και πλέον πυρηνικές κεφαλές και συστήματα παραπλάνησης θα είναι έτοιμοι για να χρησιμοποιηθούν στο τέλος του έτους.

Ο στρατός και το ναυτικό της Ρωσίας «ενισχύονται ήδη σε όλα τα σημαντικά τμήματα», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί».

Όπως είχε δηλώσει τον Απρίλιο ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της χώρας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, οι εν λόγω πύραυλοι θα μπορούν να είναι επιχειρησιακά έτοιμη με πυρηνικά μέχρι το φθινόπωρο.

Η μονάδα αυτή θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τα όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία

Βρετανία: Προς νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider