Μέρκελ: Πρέπει να παίρνεις τον Πούτιν στα σοβαρά

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μέρκελ: Πρέπει να παίρνεις τον Πούτιν στα σοβαρά
Στη συνέντευξή της δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεσολαβήσει αργότερα στην ουκρανική σύγκρουση, αλλά  διευκρίνισε ότι «το ερώτημα δεν τίθεται αυτή τη στιγμή». 

«Πρέπει κανείς να παίρνει τον Πούτιν στα σοβαρά», προειδοποιεί η τέως καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, στο σημείο αυτό, η Μέρκελ επανέλαβε την υποστήριξή της στην πολιτική του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, λέγοντας ότι «πιστεύει ότι είναι σωστό η Δύση να παίρνει θέση υπέρ της ύπαρξης της Ουκρανίας, χωρίς να συμμετέχει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση».

Ερωτηθείς αν ο Πούτιν περίμενε να επιτεθεί στην Ουκρανία έως ότου δεν ήταν πλέον στην εξουσία, η Μέρκελ είπε: «Η αποχώρησή μου μπορεί να συνεισέφερε, όπως οι εκλογές στη Γαλλία, η αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και η στασιμότητα στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ».

Η Μέρκελ παραδέχτηκε τη δική της αδυναμία στο τέλος της θητείας της: «Ήταν σαφές ότι δεν θα ήμουν στην εξουσία για πολύ ακόμη, και έτσι διάφορες προσπάθειές μου τον περασμένο χρόνο δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα (...) Ο Πούτιν δεν ήταν πλέον έτοιμος για συναντήσεις κορυφής».

Στη συνέντευξή της δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεσολαβήσει αργότερα στην ουκρανική σύγκρουση, αλλά διευκρίνισε ότι «το ερώτημα δεν τίθεται αυτή τη στιγμή».

Η Μέρκελ επανέλαβε την υποστήριξή της στην πολιτική του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, λέγοντας ότι «πιστεύει ότι είναι σωστό η Δύση να παίρνει θέση υπέρ της ύπαρξης της Ουκρανίας, χωρίς να συμμετέχει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider