Ευρωκοινοβούλιο: Παροχή 3,4 δισ. ευρώ στους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωκοινοβούλιο: Παροχή 3,4 δισ. ευρώ στους πρόσφυγες της Ουκρανίας
Για την πληρωμή υποδομών, στέγασης, εξοπλισμού, απασχόλησης, εκπαίδευσης, κοινωνικής ένταξης, υγειονομικής περίθαλψης και παιδικής μέριμνας για τους πρόσφυγες.

Τα μέτρα για την παροχή 3,4 δισ. ευρώ για στήριξη των Ουκρανών προσφύγων που διαφεύγουν από τη χώρα τους λόγω του πολέμου αποφάσισε σε σχετική ψηφοφορία του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με 549 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 8 αποχές, το Κοινοβούλιο συμφώνησε να αποδεσμεύσει άμεσα περίπου 3,4 δισ. ευρώ (από τα διαθέσιμα 10 δισ. ευρώ) από τα κονδύλια του REACT-EU και να επιταχύνει την πρόσβαση των κυβερνήσεων της ΕΕ σε κονδύλια για την πληρωμή υποδομών, στέγασης, εξοπλισμού, απασχόλησης, εκπαίδευσης, κοινωνικής ένταξης, υγειονομικής περίθαλψης και παιδικής μέριμνας για τους πρόσφυγες.

Οι νέοι κανόνες θα ενισχύσουν την αρχική προχρηματοδότηση των πόρων του REACT-EU από 11% σε 15% για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι χώρες της Ένωσης που συνορεύουν με την Ουκρανία (Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβακία), καθώς και εκείνες που έχουν υποδεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων από την Ουκρανία που αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 1% του εθνικού πληθυσμού (Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία και Εσθονία) μπορούν να λάβουν άμεσα το 45% (αντί για 11%) των κονδυλίων ανάκαμψης χωρίς προς το παρόν να απαιτείται η υποβολή τιμολογίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του εμπάργκο της ΕΕ στη ρωσική ενέργεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider