Κεραμέως: Δημιουργία ευρωπαϊκής Task Force για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεραμέως: Δημιουργία ευρωπαϊκής Task Force για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας
Η αρμόδια υπουργός ενημέρωσε πως «προχωράει αμέσως η σύσταση της ομάδας δράσης και η δημιουργία πλατφόρμας που θα καταγράφει τις ανάγκες στην εκπαίδευση και προσφορές για την κάλυψή τους».

Το «πράσινο φως πήρε η πρόταση της Ελλάδας για δημιουργία ευρωπαϊκής Task Force για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας από το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας ΕΕ, σύμφωνα με ανάρτησή της στο Facebook η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μάλιστα η αρμόδια υπουργός ενημέρωσε πως «προχωράει αμέσως η σύσταση της ομάδας δράσης και η δημιουργία πλατφόρμας που θα καταγράφει τις ανάγκες στην εκπαίδευση και προσφορές για την κάλυψή τους».

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Δεκτή έγινε η πρόταση της Ελλάδας για δημιουργία ευρωπαϊκής Task Force για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας από το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας ΕΕ που μόλις ολοκληρώθηκε. Προχωράει αμέσως η σύσταση της ομάδας δράσης και η δημιουργία πλατφόρμας που θα καταγράφει τις ανάγκες στην εκπαίδευση και προσφορές για την κάλυψή τους. Στηρίζουμε τους Ουκρανούς μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς με πράξεις. 🇺🇦🇪🇺 Ευχαριστώ θερμά τον Προεδρεύοντα Jean-Michel Blanquer, τους συναδέλφους Υπουργούς και την Επίτροπο Mariya Gabriel».

Οικονόμου: Η πρόταση της κυβέρνησης έγινε δεκτή από την ΕΕ

Η ελληνική πρόταση για στήριξη των Ουκρανών μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών έγινε δεκτή από την ΕΕ, όπως σημείωσε, σε ανάρτηση του στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ,Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Η πρότασή μας για Task Force για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας ΕΕ & προχωράει αμέσως η σύστασή της & η δημιουργία πλατφόρμας #Με_σχέδιο στηρίζουμε τους Ουκρανούς μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς. @nkerameus».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Unicef: Σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο ένα παιδί γίνεται πρόσφυγας από την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider