«Βόμβα» από τον Λίντνερ: Δεν αποκλείεται ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το σύστημα Swift

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βόμβα» από τον Λίντνερ: Δεν αποκλείεται ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το σύστημα Swift
«Είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο, αλλά πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Τελευταία ενημέρωση: 23:56

Ως μικρή διαφοροποίηση από τη θέση που έχει εκφράζει η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς περί μη αποκλεισμού της Ρωσίας από το σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών Swift έρχονται οι δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Μιλώντας από τη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κεντρικών τραπεζιτών της ΕΕ στο Παρίσι, ο Λίντνερ ανέφερε πως το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ρωσίας από το SWIFT δεν πρέπει να αποκλείεται αλλά πρέπει πρώτα να συνυπολογιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση.

«Είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο, αλλά πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε» ανέφερε ο Λίντνερ, προσθέτοντας πως η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει τις πιέσεις της στη Ρωσία μέσω των κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναμπέλ Μπέρμποκ, τάχθηκε κατά του αποκλεισμού της Ρωσιάς από το Swift.

Σημειώνεται πως υπέρ της αποκοπής της Ρωσίας από το τραπεζικό σύστημα Swift τάχθηκε ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν.

«Έχουμε δύο επιλογές. Είτε θα αποκλείσουμε τη Ρωσία από το Swift, είτε θα παρακολουθήσουμε την πλήρη κατοχή της Ουκρανίας από τη Ρωσία μέσα σε μερικές ημέρες» ανέφερε το κείμενο των δηλώσεών του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας. «Είμαι υπέρ της πρώτης επιλογής», πρόσθεσε.

Μετσόλα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να αποκλείσει τη Ρωσία από το παγκόσμιο σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT σε έναν νέο γύρο κυρώσεων, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Ο Πούτιν θέλει πόλεμο. Αλλά ο κόσμος θέλει ειρήνη, ελευθερία και το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του», έγραψε στο Twitter.

"Επιπλέον, μαζικές κυρώσεις, που λαμβάνουν όλα τα θέματα υπόψη, είναι σημαντικές -- μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωπαϊκοί «δισταγμοί» για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Swift - Μεγάλη η εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο

Ελβετία: Μέτρα εναντίον στοχευμένων Ρώσων - Δεν υιοθέτησε τις κυρώσεις της ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider