Ουκρανός ΥΠΕΞ: «Η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανός ΥΠΕΞ: «Η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία»
«Η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία. Ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταφέρει να 'σπάσει' κυριολεκτικά όλους τους κανόνες, τότε και άλλοί θα εμπνευστούν και θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία» δήλωσε ο Κουλέμπα.

Βλοσυρό τόνο είχε η ομιλία του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, όπου προειδοποίησε πως η επιθετικότητα της Ρωσίας κατά των γειτόνων της θα διαταράξει την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

«Η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία. Ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταφέρει να 'σπάσει' κυριολεκτικά όλους τους κανόνες, τότε και άλλοί θα εμπνευστούν και θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία» δήλωσε ο Κουλέμπα και πρόσθεσε πως «Οι κανόνες δεν εφαρμόζονται για εκείνον, για τη Ρωσία, για τον Πούτιν» ενώ τόνισε πως ακόμα ελπίζει σε μία ειρηνική επίλυση της συνεχιζόμενης κρίσης στην περιοχή.

«Οι Ουκρανοί θέλουμε ειρήνη και θέλουμε να λύνουμε όλα τα προβλήματα μέσω της διπλωματίας» συμπλήρωσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ και σημείωσε πως «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια και έτοιμοι να προστατεύσουμε την γη και τους ανθρώπους μας.

Τέλος, τόνισε πως το Κίεβο θα εξασκήσει το «δικαίωμα του στην αυτοάμυνα».

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής από την ΕΕ

Να θυμίσουμε πως έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με φυσική παρουσία συγκάλεσε αύριο, Πέμπτη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο ζήτημα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 ώρα Ελλάδος, όπως ανέφερε σε τουίτ ο Εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς.

Φωτογραφία @AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη για τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση

Η Ρωσία άρχισε να απομακρύνει το διπλωματικό της προσωπικό από την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider