Απάντηση Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέουν οι μύθοι τους και ενοχλούνται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απάντηση Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέουν οι μύθοι τους και ενοχλούνται
«Ότι το Βέλγιο αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ και σε φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα θεωρείται "αντεργατικό"» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Απάντηση στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ προς το υπουργείο Εργασίας για τη σύγκριση της ελληνικής νομοθεσίας με αυτή του Βελγίου δίνει ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.

Απαντώντας σε δηλώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει πως «αυτό που υιοθετήθηκε με τον νόμο για την τετραήμερη εργασία, (μετά από αίτημα του εργαζομένου και συμφωνία με τον εργοδότη του), είναι ακριβώς αυτό που υιοθετήθηκε και στο Βέλγιο! Ακριβώς! Με τη διαφορά ότι στο Βέλγιο αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ και σε φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης, ενώ στην Ελλάδα θεωρείται "αντεργατικό"».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις τους υπογραμμίζουν απλώς την απόγνωσή τους για την κατάρρευση του μύθου που προσπάθησαν να δημιουργήσουν. Μέχρι και δηλώσεις μου για την ενέργεια πολύ πριν ξεσπάσει η διεθνής ενεργειακή κρίση επιστράτευσαν, για να κρυφτούν πολιτικά. Όσο για το ύφος; Είναι το γνωστό "κεντρώο" ύφος ΣΥΡΙΖΑ».

«Τους προειδοποιούμε όμως:

Τους περιμένουν τρεις ακόμα δυσάρεστες εκπλήξεις:

- η περαιτέρω μείωση της ανεργίας, η οποία έχει ήδη μειωθεί από 17,2% το καλοκαίρι του 2019 σε 12,8% τον Δεκέμβριο του 2021,

- η εγκατάσταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας τους επόμενους μήνες, πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ

- και η σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου.

Λυπούμαστε που γκρεμίζουμε τους μύθους τους, αλλά τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: «Το Βέλγιο καθιέρωσε την τετραήμερη εργασία και μας περνούσαν γενεές δεκατέσσερις»

gazzetta
gazzetta reader insider insider