Πέτσας: Νέες εντάξεις αναπτυξιακών έργων, ύψους 5,2 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Νέες εντάξεις αναπτυξιακών έργων, ύψους 5,2 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έργα, αναπτυξιακού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 5,2 εκατ. ευρώ που επιλύουν χρόνια προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Την ένταξη βασικών έργων υποδομής για τη βόρεια Κέρκυρα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στον δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη, τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στο νησί.

Πρόκειται για έργα, αναπτυξιακού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 5,2 εκατ. ευρώ που επιλύουν χρόνια προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε εκτενώς στα τρία έργα που έχουν ήδη ενταχθεί και αφορούν:

  • Στην βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, ύψους 3,1 εκατ. ευρώ
  • Σε εργασίες για τις άμεσες ανάγκες ύδρευσης, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ
  • Στην προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών «smartcities» για την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας του δήμου στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Επίσης ανακοίνωσε ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα, εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα η πρόταση του δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για την ψηφιοποίηση του αρχείου των πολεοδομικών αδειών του δήμου, ενώ θα ακολουθήσει και η πρόταση του έργου «Αστικής Αναζωογόνησης» για την περιοχή Σιδάρι, ύψους 10.000 ευρώ.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα του δήμου, καθώς και οι έκτακτες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές του Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πέτσας υπογράμμισε τη βούληση του υπουργείου για έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών επισημαίνοντας «Όλοι μαζί -Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση, τοπικοί φορείς και πολίτες- με ενότητα, συνέπεια, σωστό προγραμματισμό και καλή συνεργασία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, από κοινού, για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τα παιδιά μας και προκειμένου να φέρουμε την Πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει».

Δήλωσε στο πλευρό της δημοτικής αρχής για οποιαδήποτε ανάγκη παραστεί», φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη υπουργική απόφαση για την αλλαγή των κριτηρίων για την ετήσια ειδική χρηματοδότηση των μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων, αποκαθιστώντας «μία χρόνια αδικία για έντεκα δήμους της χώρας, οι οποίοι περιλαμβάνονται για πρώτη φορά από φέτος στην κατανομή, ανάμεσά τους και ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας που επιχορηγήθηκε με το πρόσθετο ποσό των 372.700 ευρώ».

Νωρίτερα, ο κ. Πέτσας -συνοδευόμενος από την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ Στέφανο Γκίκα- βρέθηκε εκτάκτως στο λιμάνι της Κέρκυρας, και στις προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών του «Euroferry Olympia», όταν που εκδηλώθηκε πυρκαγιά . Σε συνεχή τηλεφωνική συνεργασία με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, και τους γεν γραμματείς Γιάννη Κωτσιόπουλο και Γιάννη Καρβέλη, τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου και τις τοπικές λιμενικές αρχές, οργανώθηκε άμεσα ο χώρος υποδοχής, ελέγχου, καταγραφής και ταυτοποίησης, ενώ στο σημείο στήθηκαν επιτόπια κλιμάκια του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού. Παρασχέθηκαν τα απαιτούμενα για τις πρώτες ανάγκες των επιβατών και φιλοξενία τους ενώ ενεργοποιήθηκε, επίσης, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ετοιμάστηκαν ξενοδοχεία υποδοχής -και καραντίνας για τυχόν κρούσματα της Covid-19- σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΑΑΤ: Τι περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο της νέας ΚΑΠ που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

gazzetta
gazzetta reader insider insider