Συνάντηση Μπάιντεν - Σολτς: Συντονισμός για την «αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Μπάιντεν - Σολτς: Συντονισμός για την «αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας»
Όπως ανέφεραν συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, η πιθανότητα αποστολής επιπλέον στρατευμάτων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη παραμένει ανοιχτή.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεννόηση με τη Γερμανία για την αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας στην Ευρώπη, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μετά από συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων τους προς τους δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι η Γερμανία είναι ένας από τους στενότερους σύμμαχους της Αμερικής», προσθέτοντας πως με τον καγκελάριο Σολτς συζήτησαν τις δράσεις που θα αποτρέψουν τη Ρωσία από το να κάνει κινήσεις περαιτέρω επιθετικότητας στην Ανατολική Ευρώπη και στα σύνορα με την Ουκρανία.

Πριν από τη συνάντηση των 2 ηγετών στον Λευκό Οίκο, ο Γερμανός καγκελάριος είχε δηλώσει πως βρίσκονται σε εξέλιξη «σημαντικές συνομιλίες στο πλαίσιο της διατλαντικής συνεργασίας, μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ και φυσικά στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ. Είμαστε στενά συνδεδεμένοι και ενεργούμε σε συμφωνία σε ό,τι αφορά την υπέρβαση αυτής της κρίσης. Το θέμα είναι τώρα η ένταση που συνδέεται με την κρίση στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με διαρροή συνεργατών του Μπάιντεν προς τα media μετά από τη συνάντηση που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Σολτς, η πιθανότητα αποστολής επιπλέον στρατευμάτων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη παραμένει ανοιχτή.

Σημειώνεται πως κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, με τον επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζ. Μπορέλ, εξετάστηκαν οι τρόποι στήριξης των ΗΠΑ στην ΕΕ για την προμήθεια φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Από μέρα σε μέρα» πιθανώς η ρώσικη εισβολή, προειδοποιεί σύμβουλος ασφαλείας του Τζο Μπάιντεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider