Επικοινωνία Μακρόν - Μπάιντεν πριν την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Μόσχα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία Μακρόν - Μπάιντεν πριν την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Μόσχα
Οι δύο ηγέτες μοιράστηκαν πληροφορίες για επαφές που έγιναν κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Νέα τηλεφωνική συνομιλία είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μία «λογική συντονισμού» εν όψει του ταξιδιού του στην Μόσχα σήμερα.

Σύμφωνα με δηλώσεις από πηγή της Γαλλικής Προεδρίας, η τηλεφωνική επικοινωνία που διήρκεσε 40 λεπτά επέτρεψε στους δύο ηγέτες να μοιρασθούν πληροφορίες για επαφές που έγιναν κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου με στόχο τον καλό συντονισμό εν όψει του ταξιδιού.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί σήμερα την Ρωσία, η οποία έχει συγκεντρώσει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, τροφοδοτώντας ανησυχίες για ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συντονίζονται έναντι της Ρωσίας με φόντο την ουκρανική κρίση

Να θυμίσουμε πως τον συντονισμό των διπλωματικών πρωτοβουλιών τους και των σχεδιαζόμενων κυρώσεων στη Ρωσία σε περίπτωση που προχωρήσει σε στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, εξέτασαν κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής τους την προηγούμενη Τετάρτη οι δύο πρόεδροι.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την προηγούμενη εβδομάδα, οι δύο αρχηγοί κρατών «συμφώνησαν ότι οι ομάδες τους θα παραμείνουν σε στενή επαφή» και ότι θα υπάρξει «διαβούλευση με τους συμμάχους στο NATO και τους εταίρους στην ΕΕ» όσον αφορά τη «συντονισμένη και συνεκτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική προεδρία για τη συνομιλία αυτή.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν και Μακρόν συντονίζονται έναντι της Ρωσίας με φόντο την ουκρανική κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider